USD: EUR:
... в Запорожье
Викрадено щонайменше 1000 патріотів: завезені російські судді влаштовують судилища у Запорізькій області

Викрадено щонайменше 1000 патріотів: завезені російські судді влаштовують судилища у Запорізькій області

Мелітополь вже понад рік окупований військовими рф. Загарбники регулярно викрадають людей. Когось відпускають за кілька годин, а деякі перебувають у полоні вже понад року. За рік повної окупації Мелітополя було викрадено щонайменше 1000 осіб.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

На тимчасово окуповані території Запорізької області загарбники завезли з росії суддів, оскільки українські не пішли з ними на співпрацю. Наразі «судді» влаштовують судилища, щоб, на їх думку, легалізувати свої протизаконні дії.

«Тепер ці викрадення вони намагатимуться прикрити фейковими рішеннями суддів, які приїхали з континентальної росії і влаштовуватимуть судилища в нашому тимчасово окупованому місті», – каже Іван Федоров.

Є приклади, коли десятки жителів були доставлені до суду. Окупаційні судді ухвалили вироки місцевим жителям: комусь у вигляді штрафу, а комусь — тюремний термін.

«Карають за проукраїнську позицію, за те, що під час обшуків знаходять прапор України. За те, що людина у певному колі сказала «Слава Україні»», — розповів міський голова Мелітополя.

Деяких заарештованих мелітопольців перевозять у Ростов-на-Дону, Владикавказ, Краснодарський край та влаштовують судилища. Так, 9 мешканців Запорізької області незаконно утримуються у Лефортовому СІЗО в Москві. Одного з них доставили до Ростовської області, де судитимуть за те, що він, нібито, влаштовував якийсь терористичний акт. Таким чином, ворог намагається залякати людей, які живуть в окупації.

Нагадаємо, вночі 23 серпня рашисти вивезли до Москви чотирьох мелітопольців, щоб засудити до довічного ув’язнення за нібито диверсійну діяльність.

Звинувачують у міжнародному тероризмі: у рф судитимуть викраденого запорізького волонтера.


Читайте також:

Ворог посилює контрдиверсійні заходи у Запорізькій області.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0