USD: EUR:
... в Запорожье
Переобладнали лікарні під військові госпіталі та здавали українських патріотів: у Запоріжжі винесли вирок 4 колаборантам

Переобладнали лікарні під військові госпіталі та здавали українських патріотів: у Запоріжжі винесли вирок 4 колаборантам

Винесено вирок чотирьох колаборантам, які добровільно обіймають «посади» в органах місцевої влади та силових структурах на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

З 2014 року ексзаступник начальника одного з управлінь Донецької ОДА співпрацює з загарбниками. Тоді він обійняв посаду «Министра здравоохранения ДНР» та після окупації частини Запорізької області загарбники його призначили керівником «Департамента здравоохранения Запорожской области». Він переформатовав роботу медичної галузі регіону під потреби російських загарбників та наказав переобладнати лікарні у військові шпиталі. Зрадника засуджено до 10 років ув’язнення.

Ще один прихильник «русского миру» — заступник начальника Департаменту капітального будівництва та житлово-комунального господарства Мелітопольської міської ради. Після окупації Мелітополя його призначили «начальником департамента капитального строительства та жилищно-коммунального хозяйства военно-гражданской администрации Мелитополя». Суд визнав його винним в колабораційній діяльності та засудив до 8 років ув’язнення.

До 13 років за гратими засудили звільнених за службову недбалість поліцейських. Після повномасштабного вторгнення вони працюють в незаконному органі «Камянко-Днепровском районном отделе милиции». Вони допомагають окупантам тероризувати місцевих патріотів та проукраїнськи налаштованих мешканців, яких затримує ФСБ.

Розбійні напади на ворожих блокпостах у Запорізькій області: справу трьох бойовиків «ДНР» направили до суду


Читайте також:

Ексдиректор підприємства у Запорізькій області заволодів більш ніж 2 млн грн із бюджету

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0