USD: EUR:
... в Запорожье
 Зупинка всіх енергоблоків ЗАЕС може призвести до

Зупинка всіх енергоблоків ЗАЕС може призвести до "фукусімського сценарію" - Держатом

Однак якщо катастрофа в Японії сталася через природні катаклізми, то на Запорізькій АЕС це може статися через злочинні дії та наміри окупаційних військ російської федерації.

Про це повідомляє прес-служба Державної інспекції ядерного регулювання України.

Зупинка всіх енергоблоків Запорізької атомної станції та втрата всіх джерел електроживлення може призвести до виходу з ладу систем охолодження та пошкодження активної зони реакторної установки та виходу радіоактивних речовин у навколишнє середовище. Саме за таким сценарієм сталася аварія на японській атомній станції “Фукусіма-1” у 2011 році.

Відомо, що атомна електростанція повинна мати постійне електроживлення для безперебійного забезпечення власних потреб – охолодження ядерного палива в активних зонах реакторних установок та охолодження відпрацьованого палива у басейнах витримки, підтримки систем контролю та управління. Ці потреби забезпечуються чи з допомогою працюючих енергоблоків, чи з допомогою зовнішнього енергоживлення.

Під час зупинення всіх енергоблоків має бути забезпечене стійке зовнішнє енергопостачання.

Внаслідок обстрілів російськими окупантами пошкоджено три з чотирьох ліній, які з’єднують АЕС з енергосистемою України. У разі пошкодження четвертої лінії станція втратить можливість отримувати електроенергію для потреб.

У разі такої аварійної ситуації на Запорізькій АЕС є дизель-генератори, але для тривалого забезпечення власних потреб станції та для охолодження ядерного палива вони потребуватимуть достатньої кількості дизельного палива.

Окупанти, присутні на АЕС, можуть перешкоджати постачанню дизеля, необхідного для роботи генераторів. Після втрати всіх джерел електроенергії розпочнеться процес плавлення ядерного палива, внаслідок чого може статися вихід радіоактивних речовин у довкілля.

Раніше повідомляли, що 19 серпня рашисти готують провокацію на Запорізькій АЕС. Окупанти оголосили несподіваний «вихідний» на станції. 19 серпня на АЕС буде лише оперативний персонал. Всій решті співробітників вхід буде закрито. Також відомо, що представники росатому, які останнім часом постійно перебували на станції, терміново залишили територію об’єкту.

Читайте також:

В Оріхові окупанти «демілітаризували» дитячий садок, багатоповерхівки та приватні будинки, – ФОТО

Окупанти вивозять військову техніку з Енергодару

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0