USD: EUR:
... в Запорожье
Окупанти привезли на Запорізьку АЕС фейкового «керівника» та примушують персонал працювати на «росатом»

Окупанти привезли на Запорізьку АЕС фейкового «керівника» та примушують персонал працювати на «росатом»

Вчора, 10 жовтня, російські окупанти привезли на захоплену Запорізьку АЕС так званого нового «керівника» олега романенко.

Російські ЗМІ повідомили, що романенко вже «виконує свої обов’язки».

Новий фейковий «очільник» ЗАЕС романенко – колишній головний інженер Балаківської АЕС (Саратовська область рф), якого минулого тижня призначили головою незаконної «експлуатуючої організації  ЗАЕС».

Крім того, росіяни почали примушувати персонал Запорізької АЕС  «працевлаштовуватися»” на щойно створену фейкову «Запорізьку АЕС» з юридичною адресою в москві.

Президент «Енергоатома» Петро Котін, який нині виконує обов’язки генерального директора ЗАЕС, закликав працівників не піддаватися на пропозиції окупантів та не підписувати жодних заяв, угод і контрактів.

«Знаю, як тяжко вам щодня бачити обличчя окупантів та, ігноруючи їхні погрози, тримати удар. Але закликаю вас не здаватись і зараз. Не робити того жахливого кроку, на якому наполягають загарбники, не підписувати жодних заяв, угод і контрактів», – йдеться у зверненні Котіна.

Він наголосив, що «Енергоатом» захистить працівників станції, якщо незгода з окупантами призведе до негативних наслідків.

«Ми вас не покинемо. Зберігайте спокій і твердо стійте за Україну та українську ЗАЕС. Всім патріотам компанія забезпечить гідне життя. Головне – дочекатися перемоги над окупантом, а вона вже близько!», – додав Котін.

Також в.о. гендиректора ЗАЕС запевнив, що станція і надалі працюватиме згідно з українським законодавством, в українській енергосистемі.

На ЗАЕС відбулася перша ротація представників МАГАТЕ


Читайте також:

Запоріжці чули вибух: протиповітряна оборона збила російську ракету

Поцілили в автосалон, школу та амбулаторію: стали відомі подробиці ранкового ракетного удару по Запоріжжю, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0