USD: EUR:
... в Запорожье
Офіційно: Сили оборони звільнили ще одне село Запорізької області

Офіційно: Сили оборони звільнили ще одне село Запорізької області

У Запорізькій області Сили оборони у ході контрнаступу звільнили ще один населений пункт – село Пʼятихатки Василівського району.

Цю інформацію офіційно підтвердила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Як вже писав «Перший Запорізький», вчора російські пропагандистські ЗМІ повідомили про втрату ще одного окупованого населеного пункту Василівського району Запорізької області – села П’ятихатки. Це село знаходиться південніше нещодавно звільненого села Лобкове.

За інформацією Міноборони, протягом минулого тижня на півдні відбувався наступ на декількох напрямках. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом тижня виконали 10125 вогневих завдання.

«В ході двох тижнів наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках за вказаний період підрозділами об’єднаного стратегічного угруповання військ «Таврія» було звільнено 8 населених пунктів: Новодарівку, Левадне, Сторожеве, Макарівку, Благодатне, Лобкове, Нескучне, Пятихатки, – розповіла Ганна Маляр. – В цілому підрозділи на Таврійському напрямку просунулися в глибину  противника до 7 кілометрів. Звільнена на півдні  площа складає 113 квадратних кілометрів. Активна робота Сил оборони Таврійського напрямку триває».

Як повідомили у Міністерстві оборони, за минулий тиждень ворог ніс суттєві втрати.

«Минулого тижня втрати противника на всіх напрямках склали більше 4600 вбитих та поранених, крім того нашими оборонцями було взято  в полон більше 80 бійців агресора.  Також нашими силами оборони було знищено більше 400 одиниць ворожої техніки та озброєння, серед яких – вертольоти, танки, гаубиці, протитанковий ракетний комплекс та багато іншого», – розповіла Ганна Маляр.

Голова Запорізької ОВА розповів, що відбувається у нещодавно звільнених селах області


Читайте також:

У Запорізькій області ворог продовжує зазнавати великих втрат: поранених військових лікують у захоплених медзакладах

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0