USD: EUR:
... в Запорожье
Обстріли з «Градів», підрив мостів та стрільба по мирним людям: яка  воєнна ситуація у Запорізькій області

Обстріли з «Градів», підрив мостів та стрільба по мирним людям: яка воєнна ситуація у Запорізькій області

У Збройних Силах України розповіли, якою була ситуація протягом минулої доби у Запорізькій області.

Інформацію від ЗСУ станом на 18:00 повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Протягом минулого дня противник здійснив наступ на Василівку, активно використовуючи артилерію та здійснивши обстріл села Мирного.

О 12:00 російсько-окупаційні війська підірвали мости в районах Кінські Роздори, Пологи та переміщували техніку в напрямку населених пунктів Новогорівка, Мирне, Лугове, Токмак, Тарасівка, Чернігівка, Новопокровка, Василівка, Підгорне, Пшеничне та Нове.

Біля села Водяне (під Енергодаром) місцеві мешканці вийшли на зустріч ворожій техніці РФ та співали Гімн України. Коли до техніки російсько-окупаційних військ залишалося приблизно 200 метрів – в натовп цивільних людей полетіли світлошумові гранати. Є постраждалі. В самому Енергодарі обстрілів не було.

В Токмаку 4 дні не було світла, води та зв’язку. На даний час частково відновлено світло і з’являється зв’язок. Питна вода розвозиться, але є дефіцит палива. Місто оточено військами окупанта.

У місті Василівка до 07:00 ранку було тихо. Потім почався обстріл міста з «Градів» та ракетами. Обстріл перемістився в центр міста, під нього потрапили магазини, чотириповерховий будинок, спортклуб. Обстріл тривав до 11:00, не припиняючись. З напрямку Скельок та Орлянки почали заходити танки. Зав’язалися бої в центрі міста. Українські воїни відбили атаку ворожої піхоти та знищили багато живої сили ворога.

Напередодні ввечері підрозділи угруповання військ «Південь» знищили понад 200 одиниць ворожої техніки на околицях міста Василівка.

У Мелітополі російські військові відкрили вогонь по мирних жителях, які вийшли на мітинг на підтримку України. Також в місті знаходяться тилові підрозділи РФ, які розповсюджують листівки російською мовою.

Національна поліція отримала доручення від голови Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха щодо порушення кримінальних справ через вбивства мирного населення в області, адже дії російських окупаційних військ є прямим порушенням Гаазької і Женевської конвенції.


Читайте також:

Російські окупанти розігнали гранатами натовп мирних людей, які перекрили їм дорогу: є поранений, – ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0