USD: EUR:
... в Запорожье
На Запорізькій Січі на Хортиці відкрили нову музейну експозицію – Пластунівський курінь, – ФОТОРЕПОРТАЖ

На Запорізькій Січі на Хортиці відкрили нову музейну експозицію – Пластунівський курінь, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 7 жовтня, в історико-культурному комплексі «Запорізька Січ» відбулося відкриття нової музейної експозиції – Пластунівського куреня.

Про це повідомляє кореспондент «Першого Запорізького».

Курінь – це житло для загону козаків.

«Ми сьогодні відкриваємо експозицію, яку дуже давно просили відвідувачі комплексу «Запорозька Січ». Наші гості можуть подивитися в музейних екпозиції, як живе кошовий отаман, побачити козацьку пушкарню або січову канцелярію. Можна зайти до церкви, а також побачити козацький побут і ремесла. Але дуже багато наших відвідувачів хотіли дізнатися, як же на Січі жили звичайні козаки, – розповів генеральний директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко. – Цей курінь – наша спроба історичної реконструкції такого важливого січового об’єкта».

Всього на Січі було 38 куренів. Кожен курінь мав свою назву (в основному, за назвою населених пунктів – Полтавський, Переяславський, Уманський).

«Коли ми робили експозицію, вирішили обрати нейтральну назву – Пластунівський курінь. Пластуни – це козацькі розвідники, – розповів старший науковий співробітник заповідника Михайло Чередніченко. – Експозицію ми підготували на основі реального документального опису внутрішнього облаштування козацького куреня, а також великої кількості історичних та археологічних джерел».

Нагадаємо, у районі Запорізької області продовольчий ринок став джерелом масового поширення COVID-19.


Читайте також:

Повна розруха і живуть бездомні: як зараз в Запоріжжі виглядає кінотеатр «Космос», – ФОТОРЕПОРТАЖ

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0