USD: EUR:
... в Запорожье
На Запоріжжі прокуратура повернула земельні ділянки на березі Азовського моря за 37 мільйонів гривень

На Запоріжжі прокуратура повернула земельні ділянки на березі Азовського моря за 37 мільйонів гривень

У першому півріччі 2019 року органами прокуратури області пред’явлено 10 позовів про повернення земель прибережної захисної смуги Азовського моря. Про це повідомляє прес-служба Запорізької обласної прокуратури.

Йдеться про землі сумарною і площею 8 га вартістю 269, 8 мільйонів гривень. На сьогоднішній момент вже виконано 13 судових рішень про повернення земель прибережної захисної смуги Азовського моря загальною площею 7,5 га і вартістю понад 37 мільйонів гривень.

Що ж стосується захисту комунальної та державної власності, то суди підтримали 8 позовних заяв на суму понад 50 мільйонів гривень.

Так, Жовтневий районний суд підтримав позов прокуратури області в інтересах держави в особі Фонду державного майна України та Міністерство аграрної політики і продовольства України про визнання недійсним договору купівлі-продажу, повернення державі нерухомого майна площею 4893 квадратних метра і вартістю майже 1,4 мільйона гривень.

Особлива увага приділяється органами прокуратури області питань правомірності використання бюджетних коштів, а також законності проведення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави і територіальних громад. Так, у правоохоронців виникли сумніви щодо прозорості закупівель сумарно на 4,5 мільйон гривень. До судів потрапили 10 позовів з цього напрямку на суму понад 2,5 мільйона гривень.

0