USD: EUR:
... в Запорожье
На сесії Запорізької міськради з другого разу було прийняте рішення взяти кредит на 600 мільйонів гривень

На сесії Запорізької міськради з другого разу було прийняте рішення взяти кредит на 600 мільйонів гривень

Відповідний проект рішення був винесений на розгляд депутатів Запорізької міської ради на сорок першій сесії. З першого разу депутати «провалили» кредитне питання.

У департаменті фінансів і бюджетної політики міськради заявили, що на покриття дефіциту бюджету міста і фінансування видатків бюджету розвитку в поточному році знадобиться додатково 600 мільйонів гривень. Ці гроші мають намір взяти в кредит у двох державних банків строком на п’ять років.

Гроші запропонували взяти у «Укргазбанку» і «Ощадбанку» під відсоткову ставку не більше 19,5% річних з можливістю дострокового погашення кредиту. Разова комісія за надання кредитних коштів становить 1,1% від суми кредиту.

Чиновники вказали, що кредитні гроші планують направити на розвиток аеропорту, оновлення рухомого складу міського громадського транспорту, реконструкцію та капітальний ремонт автомобільних доріг і багато іншого.

Депутати при першому розгляді питання його «провалили» через брак голосів. В результаті після обідньої перерви депутат Юрій Орєшкін запропонував повернутися до розгляду проекту «Про здійснення місцевого запозичення до бюджету міста».

– Бюджет міста повинен бути збалансованим. Він не може бути з негативною видатковою частиною, – прокоментував Юрій Орєшкін.

Голова депутатської комісії з регламенту Андрій Согорін заявив, що повторний розгляд суперечить регламенту, і доцільніше було б скликати окремо бюджетну сесію.

При повторному голосуванні “за” кредит в 600 мільйонів гривень проголосували вже 37 депутатів з 64 можливих. Таким чином рішення про кредит було прийнято більшістю від депутатського корпусу.

0