USD: EUR:
... в Запорожье
 На колаборанта, який проголосив себе в.о. мера» Бердянська, відкрили кримінальну справу, - ВІДЕО

На колаборанта, який проголосив себе в.о. мера» Бердянська, відкрили кримінальну справу, - ВІДЕО

Олександр Єсауленко заявив, що “бере на себе повноваження ” з управління містом через повне самоусунення чинної влади та небажання співпрацювати з військово-цивільною адміністрацією”.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, громадянин проголосив себе “виконувачем обов’язків мера” окупованого Бердянська.

Він розмістив в інтернеті відеозвернення до мешканців міста. Таким чином він наголосив на своїх намірах сприяти створенню незаконного органу влади на окупованій території Бердянська, пояснили в Генпрокуратурі.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без неї.

Нагадаємо, 21 березня, у Запорізькій області російські окупанти викрали керівництво Приазовської територіальної громади. В адміністрації перевіряють інформацію про викрадення голови Приазовської селищної ради Андрія Солопова, його заступника та патрульного поліцейського товариства.

Читайте також:

На Запоріжжі окупанти обстріляли дві цивільні машини: поранено шість людей, в тому числі діти, – ФОТО

Чотири батареї ворожої артилерії, вертоліт К-52, КамАЗи та особовий склад: втрати рашистів у Запорізькій області за 21 березня

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0