USD: EUR:
... в Запорожье
На Хортиці у Запоріжжі масштабно відзначили Різдво по-козацьки, — ФОТО

На Хортиці у Запоріжжі масштабно відзначили Різдво по-козацьки, — ФОТО

На острові Хортиця, на оновленому “Козацькому колі” провели різдвяні заходи. Школа бойового мистецтва “Спас” влаштувала для містян свято по-козацьки.

Вчора, 8 грудня, на острові Хортиця сотні запоріжці були присутніми на “Святі Різдва Христового”, де для глядачів влаштували бої “лава на лаву”, рицарські виступи, фестиваль вертепів, пише Індустріалка.

Запоріжці могли сфотографуватися із козаками, постріляти зі зброї козаків, викарбувати монету. А на сцені виступили вихованці ДЮСШ «Спас» та «Джур», які показали глядачам сім вертепів. В боях “лава на лаву” брали участь як дорослі, так і діти.

— Різдво по-козацьки — це дійсно велике свято, яке окрім вертепів включає також в себе лицарські бої від клубу історичного фехтування “Братерство сталі”, а також бої лава на лаву, — розповів директор ДЮСШ «Спас» Костянтин Рижов. — Ми починали проводити це свято на Запорізькому дубі, потім на площі Фестивальній. У цьому році вирішили організувати тут на Хортиці, локація непогана, головне, щоб людям подобалося.

Багато людей цього дня відвідали не лише Козацьке коло, а й локацію Пагорб Єдності, де можна було зробити шикарні фото з видом на Дніпро та Дніпрогес.

Індустріалка

Нагадаємо, що резиденція Святого Миколая на Хортиці продовжить свою роботу 8 та 9 січня, а також 15 та 16 січня. Чарівник чекатиме дітей з 12:00 до 18:00. Вхід до Новорічного містечка на Козацькому колі вільний.

Зазначимо, що новорічне містечко на Козацькому колі прикрашає незвичайна величезна сніжинка, що світиться у темряві. Її висота близько 5-6 метрів. Сніжинка трохи менша за новорічну ялинку на «Козакому колі», висота якої 8 м.

Нагадаємо, цього року після оновлення у рамках національного проекту відродження Хортиці із необлаштованої галявини Козацьке коло перетворилося у сучасний громадський простір зі зручною інфраструктурою. Вперше за всю історію це місце набуло казкового вигляду: тут з’явилася резиденція Святого Миколая, новорічна ялинка, фотозони, тематична світлова ілюмінація.

Партнером створення новорічного містечка на Хортиці став комбінат “Запоріжсталь” Групи Метінвест.


Читайте також:

В Запорізькій області жителі багатоповерхівки зробили у дворі котобудинок, — ВІДЕО

Столичні хірурги врятували життя однорічного хлопчика з Енергодара

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0