USD: EUR:
... в Запорожье
Багатошарові траншеї, «зуби дракона» й великі мінні поля: окупанти збудували потужну оборону на Запорізькому напрямку

Багатошарові траншеї, «зуби дракона» й великі мінні поля: окупанти збудували потужну оборону на Запорізькому напрямку

Ґрунтуючись на супутникових знімках Sentinel та Airbus, офіцер запасу Сухопутних військ Фінляндії Пасі Паройнен опублікував аналіз російської оборонної мережі та польових укріплень однієї з ділянок Запорізького фронту.

Про це повідомляє ГоловнеinUA з посиланням на допису Пасі Паройнен у Twiter.

Перша серйозна лінія укріплень росіян розташована за 3-5 км від лінії фронту вздовж селищ Копані та Роботино. Ці населені пункти є опорними пунктами російських загарбників. Глибина цієї лінії оборони складає 2-3 км та прив’язана до ключових елементів рельєфу. Між нею та лінією фронту – лише окремі аванпости відділень та взводів, а також опорні ротні пункти.

За цією оборонною лінією росіян знаходиться зона глибиною 4-5 км із резервними позиціями та можливими хибними цілями. На цій ділянці знаходиться маса артилерії РФ та механізованих резервів, які будуть маневрувати по першій лінії оборони. Відзначено численні укриття транспортних засобів та техніки.

Далі слідує друга і головна лінія укріплень. Вона проходить через село Солодка Балка та розтягується на кілометри в обидва боки від нього. Ця лінія знаходиться вже за 10-15 км від передових позицій РФ і відрізняється масивними багатошаровими траншеями з протитанковими окопами та «зубами дракона», а також великими мінними полями. Ці укріплення утворюють майже рівномірно безперервний оборонний пояс, що йде паралельно лінії фронту, і побудований на глибину 3-4 км.

Уздовж цього оборонного поясу росіяни можуть розгорнути кілька батальйонів піхоти.

Слідом за головною оборонною лінією йде зона резервних та запасних позицій, глибиною 6-7 км. А відразу за нею – добре укріплене росіянами місто Токмак: навколишні кільцеві протитанкові окопи та опорні пункти утворюють останню запасну та резервну позицію РФ на глибині 25-30 км від російської передової лінії, підготовлену для кругової оборони. Оборонні споруди тут також збудовані вздовж панівних висот.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», окупанти викопали 70-кілометрового «цар-окопа» і тим самим пошкодили майже 160 курганів.

Російські загарбники завершили будівництво трьох рівнів оборонних зон приблизно на 120 кілометрах на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Колаборанти та окупанти із Запорізької АЕС готуються до евакуації: на співробітників станції посилили тиск.


Читайте також:

Вивезені загарбниками жителі окупованих міст повертаються додому, — Запорізька ОВА.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0