USD: EUR:
... в Запорожье
Метінвест застерігає споживачів від купівлі викраденого росіянами українського металу

Метінвест застерігає споживачів від купівлі викраденого росіянами українського металу

Група Метінвест звернулася до споживачів із проханням не купувати викрадену росіянами з порту Маріуполя металопродукцію виробництва Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча (ММК ім. Ілліча) та комбінату «Азовсталь». Відповідні листи надіслані усім портам, клієнтам і партнерам за підписами генерального директора ММК ім. Ілліча Тараса Шевченка та генерального директора «Азовсталі» Енвера Цкітішвілі.

Про це повідомляють на сайті Групи Метінвест.

У перший день війни в Маріупольському морському торговельному порту залишалося понад 234 тисячі тонн металургійної продукції, виробленої на ММК ім. Ілліча та «Азовсталі». Через російську окупацію Маріуполя комбінати не можуть експортувати цю продукцію законним покупцям з Іспанії, Італії, Бельгії, Греції, Португалії, Туреччини, Іраку та Єгипту.

Підприємства Метінвесту зауважують високу ймовірність розкрадання та контрабанди української  металургійної продукції, зважаючи на завантаження металу на судно РМ-3 російською компанією «УК «Ріка-море». Комбінати наголошують на відсутності будь-якої співпраці чи координації з представниками країни-агресора або її окупаційною адміністрацією, що причетна до вивезення металу до РФ.

ММК ім. Ілліча й «Азовсталь» підкреслюють, що за міжнародним та українським законодавством збройне захоплення торгових суден, що перебували в акваторії маріупольського порту, та української продукції мають усі ознаки бандитизму чи пограбування.

Підприємства просять усіх потенційних покупців відхиляти будь-які пропозиції щодо викраденої металургійної продукції, адже її купівля не вважатиметься добросовісною. Зокрема:

  • ретельно розглядати кожну угоду щодо будь-якої металургійної продукції сумнівного походження, особливо з тимчасово окупованих Маріуполя, Херсона, Севастополя або з російських Таганрогу, Туапсе, Ростова-на-Дону, Новоросійська, які не постачали таку продукцію раніше. Портам – ретельно перевіряти чинність супровідних документів та походження будь-якої металургійної продукції із вищезгаданих міст;
  • перевіряти сертифікати походження та супровідні документи на металургійну продукцію з вказаних міст;
  • відхиляти підозрілі угоди з російськими компаніями, пов’язаними з постачанням металургійної продукції, що походить із названих міст;
  • повідомляти Метінвест про усі комерційні пропозиції щодо будь-якої металургійної продукції сумнівного походження.

Нагадаємо, у середині червня цього року Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча Групи Метінвест звернувся до Кабінету міністрів та Офісу Президента України з проханням накласти персональні санкції на російських резидентів, які незаконно захоплюють і перепродають український метал.

Наприкінці травня Метінвест повідомив про високий ризик піратства з боку Російської Федерації та викрадення і незаконного вивезення з порту Маріуполя металургійної продукції, що належить Групі.

Метінвест докладає всіх можливих законних зусиль для притягнення всіх винних осіб та їхніх спільників до суворої юридичної відповідальності.

Метінвест просить Кабмін та Офіс Президента накласти санкції на російських піратів


Читайте також:

Метінвест повідомляє про піратство з боку Російської Федерації

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0