USD: EUR:
... в Запорожье
Метінвест передає сталь на виготовлення багі для ЗСУ

Метінвест передає сталь на виготовлення багі для ЗСУ

Метінвест-СМЦ продовжує підтримувати українських захисників найкращою сталлю.

У межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова компанія надала Оперативному командуванню «Південь» металопродукцію для виготовлення мобільних автівок багі, що мають неабиякий попит на передовій.

Багі – невеликий легкий автомобіль високої прохідності з відкритими колесами.  Використовується для їзди по бездоріжжю. Наразі є кілька видів багі, залежно від мети застосування та особливостей конструкції, наприклад: спортивні, військові, пустельні. В Україні винахідники й ентузіасти розробили наступні моделі багі: Пегас 1,2; FANTOM; Примара; Багі МС; Легкий автомобіль високої прохідності («Азов»); Мамай; «Ярик» (VOLS).

Невеличкі спритні машинки часто потрапляють у кадр на фронтових фото й відео. Однак така техніка на озброєні українського війська не стоїть. Її виготовленням і постачанням займаються активісти, волонтери та представники окремих військових об’єднань. Чому на багі є запит? Річ у тім, що вони компактні, швидкі, маневрені, мають високу прохідність і легко маскуються. До того ж ці машини відносно недорогі. Вони незамінні, коли треба вести розвідку, атакувати малими групами, робити швидкі рейди в тил ворога. Саме тому на передовій багі – хороша альтернатива звичному колісному транспорту.

Нещодавно до Метінвест-СМЦ звернулися представники Оперативного командування «Південь»: військові потребували комплектування для виробництва багі. За запитом оборонців компанія безплатно надала 3,8 тонни металопрокату – кутники, лист, труба. Цього вистачить, щоб зробити 10 фронтових  мініавтівок.

«Забезпечення малих бойових груп мобільною технікою – важлива складова для успішної діяльності наших військових у виконанні бойових завдань. Ми раді, що в межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова наша продукція допоможе наблизити омріяну перемогу», – зазначив генеральний директор Метінвест-СМЦ Ігор Тонєв.

Ви теж можете допомогти захисникам України: якщо у вас є старі моделі автомобілів «Жигулі» 01-07, що не знаходяться у вжитку, ви можете передати їх ЗСУ. Напишіть представникам Оперативного командування «Південь» у Facebook чи на пошту coll-centr_ok_pivden@post.mil.gov.ua, і спеціалісти зроблять із гаражного баласту справжніх чотириколісних воїнів. 

Нагадаємо, що Група Метінвест підтримує оборонців України з першого дня повномасштабного протистояння. Наразі на проєкти мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова компанія спрямувала понад 1,6 млрд грн.

За рік війни Метінвест спрямував на допомогу Україні понад 3,1 млрд грн


Читайте також:

Найбільша приватна підтримка: за рік повномасштабної війни Рінат Ахметов направив 5 млрд грн на допомогу Україні та українцям

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0