USD: EUR:
... в Запорожье
«Фашисти, Бандера і народна міліція»: що саме окупанти транслюють на радіо в Бердянську

«Фашисти, Бандера і народна міліція»: що саме окупанти транслюють на радіо в Бердянську

Російські окупанти увімкнули на радіо в українському Бердянську кремлівську пропаганду, щоб, за їхніми словами, «роз’яснити картину подій».

Про це повідомляє «Детектор медіа» посилаючись на аудіо запис, який їм надіслали читачі.  

Пропагандисти стверджують, що Україна нібито опинилась в «інформаційному вакуумі», а з керівництвом міста та населенням виникло «непорозуміння» щодо присутності російських окупаційних військ. Більш того, вони наголошують про присутність не просто військових, а «російської влади» в Бердянську.

У своєму аудіозверненні окупанти розповіли кремлівське бачення історичних подій, згідно з яким зміна влади в 2014 році в Україні була «незаконною». Згадали й путінські тези про «фашистів» та Степана Бандеру, а також зазначили що виступають проти прихильників батальйонів «Азов» та «Айдар».

Крім того, окупанти заявили, що «у кожній нашій сім’ї є герой війни, який боровся з “коричневою чумою”», вочевидь маючи на увазі Другу світову, але не кажучи це прямо. І тепер окупанти закликають «не допустити повторення цієї історії».

«Саме в цих непростих умовах керівництвом РФ прийнято рішення про демілітаризацію та денацифікацію України. Необхідне роззброєння незаконних воєнізованих формувань, що діють на території України, та припинення діяльності націоналістичних структур. Наше спільне завдання – це відновлення нормальної роботи державних органів влади, промисловості та бізнесу та створення умов для об’єднання РФ та України», – стверджують озброєні окупанти, які планують формувати в Бердянську так звану «народну міліцію».

Крім того, окупанти стверджують, що нібито українська армія планувала знищувати інфраструктуру міста, а місцеві діти, за їхніми словами, виносять зброю з «покинутих схронів». Водночас росіяни заявили місцевим, щоб ті не боялися відвідувати об’єкти соціальної інфраструктури. Наприклад, кладовище.

«У цих умовах участь військ росгвардії у патрулюванні вулиць силами “народної міліції” міста – вимушена потреба. Нині забезпечення порядку у місті здійснює комендант від військ гвардії.

Наголошуємо, що транспортне сполучення між Бердянськом та Мелітополем, а також відвідування жителями соціально значущих об’єктів міста, у тому числі цвинтаря, не було нами блоковано та може здійснюватися безперешкодно», – йдеться в зверненні окупантів.

Серед іншого росіяни вимагають закрити в місті освітні заклади «до нормалізації обстановки». Кажуть, все, що відбувається, – «це не утиски інтересів українців, а захист самої Росії». Також окупанти закликають мешканців Бердянська «разом рухатися вперед, нікому не дозволяючи втручатися у наші справи».

Наприкінці пропагандистської заяви росіяни зробили уточнення, до кого саме звертались: «Звертаємось до тих, для кого Росія – не пусте слово».

Як уже писав «Перший Запорізький, війська Росії розпочали агітаційну пропаганду серед мешканців Бердянська. Окупанти поширюють серед мирного населення листівки, в яких йдеться про необхідність приєднання України до складу Російської Федерації.

На Запоріжжі російські військові захопили в Бердянську місцевий медіахолдинг «ПРО100».

Читайте також:

«Прикриваючись «зеленим коридором», російські солдати пересувають свої війська», – голова Запорізької області

У Мелітополі тисячі городян, незважаючи на погрози окупантів, знову вийшли на акцію протесту, – ФОТО, ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0