USD: EUR:
... в Запорожье
SCM, Фонд Ріната Ахметова та ФК «Шахтар» направили на допомогу країні та українцям 4,3 млрд грн

SCM, Фонд Ріната Ахметова та ФК «Шахтар» направили на допомогу країні та українцям 4,3 млрд грн

З першого дня повномасштабного вторгнення росії бізнеси та ініціативи Ріната Ахметова надають підтримку державі, військовим та мирним, аби Україна змогла вистояти та перемогти, а люди – зберегти життя та здоров’я. 

Про це повідомляє SCM.

За 10 місяців війни SCM, Фонд Ріната Ахметова та футбольний клуб «Шахтар» передали на допомогу країні та людям 4,3 млрд грн, охопивши понад 18 млн жителів країни. Більше як 3,5 млн вона безпосередньо допомогла вижити. Амуніція, техніка та обладнання для Сил оборони України, продуктові набори, ліки та інша гуманітарні вантажі для мирних, забезпечення роботи критичної інфраструктури – у кожного з бізнесів і проєктів Ріната Ахметова свій фронт допомоги, який вони тримають.

Допомога захисникам України реалізується передусім в рамках мілітарного проєкту «Сталевий фронт Ріната Ахметова». Завдяки ініціативі силові підрозділи отримують амуніцію, автівки, дрони, спеціальні технічні засоби (тепловізори, далекоміри, камери тощо), фортифікаційні споруди, одяг і взуття, аптечки й турнікети, рації, пальне й інші необхідні їм речі й девайси – усього сотні тисяч одиниць. Зокрема «Метінвест» розробив і серійно виготовляє модульні укриття для бійців на передовій, здатні витримати навіть артилерійський снаряд. Таких виробів для ЗСУ поставлено вже майже 70. В умовах настання холодів важливим пунктом допомоги стало виготовлення пічок для фронту. Так, тільки за останній місяць бійці отримали понад 400 печей-«буржуйок».

Функціонування критичної інфраструктури України, зокрема енергетичної й телекомунікаційної – ще один важливий напрямок підтримки країни та людей. Попри постійні обстріли (війська рф вже здійснили понад 20 терористичних атак на енергетичні підприємства ДТЕК) фахівці компанії докладають максимум зусиль, аби оперативно повертати світло в домівки українцям, в тому числі на деокупованих територіях. Всього 6,5 млн родин повернули електропостачання енергетики ДТЕК з 24 лютого. Своєю чергою, «Укртелеком» робить все необхідне, аби забезпечувати українцям доступ до послуг зв’язку навіть за відсутності електроживлення. Так, послуги інтернету доступні у 87% населених пунктів України, покритих мережею компанії (крім Луганської та частково Херсонської областей). А 60% абонентів компанії вже мають енергонезалежний інтернет.

Системна допомога від бізнесів та проєктів Ріната Ахметова надається мирним, в першу чергу у прифронтових зонах і деокупованих регіонах.Соціально незахищені категорії населення, вимушені переселенці, в тому числі евакуйовані співробітники компаній та їхні сім’ї, отримують харчові продукти, предмети першої потреби (одяг, побутові речі та ін.), ліки. Також у містах присутності компанії дбають про шелтери та прихистки, бомбосховища та укриття, лікарні, джерела світла й води для населення тощо. Надається підтримка й місцевим адміністраціям, комунальним службам – від палива до засобів індивідуального захисту для працівників. Тисячі вимушених переселенців вже отримали нову роботу в бізнесах SCM.

Фонд Ріната Ахметова передав для жителів України десятки тисяч гемоконтейнерів, які дадуть змогу провести тисячі операцій з переливання крові, а також сотні тисяч одиниць медикаментів і продуктових наборів. Усього ж рішенням Ріната Ахметова українцям буде передано 800 тис. наборів з харчовими продуктами. Також Фонд є засновником музею «Голоси мирних» – найбільшого архіву свідчень українців про події війни з росією, де зібрано вже понад 50 тисяч історій людей. Завдяки ініціативі бізнесів SCM «Рятуємо життя» гуманітарну допомогу отримали понад 320 тисяч людей у прифронтових регіонах.  Розгорнута програма з протезування та реабілітації поранених військових і мирних жителів України. Також завершився перший етап програми стабілізації емоційного стану для українок «Незламна мама». Перші 140 жінок – співробітниці «Метінвесту», дружини та діти працівників компанії, які отримали психологічні травми внаслідок пережитого та їхні діти, постраждалі внаслідок війни, – пройшли програму реабілітації завдяки проєкту.

Футбольний клуб «Шахтар» і The European Football for Development Network продовжують проєкт European Football Powers Up Ukraine – кампанію зі збору генераторів для жителів України. Мета кампанії – зібрати щонайменше 160 генераторів для України. На стадіоні «Арена Львів» продовжує роботу Shelter Centre «Шахтаря», який з весни приймає переселенців із прифронтових областей. Також клуб надає допомогу спортсменам, переселенцям, бійцям Сил оборони України. За значний внесок у підтримку України клуб отримав почесну подяку від Президента України та національної фандрейзингової платформи United24.


Читайте також:

Пріоритет “Метінвесту” – підвищення ефективності підприємств групи, – операційний директор

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0