USD: EUR:
... в Запорожье
Центр координації гуманітарної місії Групи Метінвест у Запоріжжі прихистив тисячі вимушених переселенців з Маріуполя

Центр координації гуманітарної місії Групи Метінвест у Запоріжжі прихистив тисячі вимушених переселенців з Маріуполя

У Запоріжжі Центр координації гуманітарної місії Групи Метінвест допомагає тисячам вимушеним переселенцям із українських міст, охоплених війною, та надає постраждалим від дій російської федерації безпрецедентну гуманітарну допомогу.

Про роботу у цьому напрямку в ефірі телеканалу «Україна 24» розповів Олександр Мироненко – генеральний директор «Запоріжсталі» Групи Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського.

Нагадаємо, на базі комбінату «Запоріжсталь» за підтримки Групи Метінвест та інших бізнесів SCM, Фонду Ріната Ахметова та Фонду Вадима Новинського створено Центр координації гуманітарної місії запорізьких підприємств Метінвесту. Центр бере на себе прийняття оперативних рішень щодо підтримки трудових колективів, подальшої життєдіяльності підприємств та надання масштабної гуманітарної допомоги постраждалим від російської федерації.

Соціально відповідальний бізнес не лише допомагає вимушеним переселенцям та гуманітарною допомогою, а й з перших днів війни підтримує Збройні сили України й територіальну оборону в містах присутності.

«Підприємства Групи Метінвест створили шість локацій, де вимушених переселенців з Маріуполя забезпечують комфортним прихистком. Через ці локації вже пройшли тисячі людей, В основному, люди зупиняються у Запоріжжі транзитом на ніч-дві, а потім далі їдуть до Дніпра чи на захід України», – розповів керуючий Центром координації гуманітарної місії Метінвест у Запоріжжі, генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко. – Постійно на об’єктах компанії перебуває до 400 вимушених переселенців. Ми надаємо все необхідне для комфортного проживання: одяг, харчування, речі першої необхідності, медичну допомогу».

Група Метінвест облаштувала місця прихистку для біженців із найгарячіших точок України і підготувала у Запоріжжі близько 1000 місць для одночасного розміщення тимчасово переміщених осіб на об’єктах компанії, а також спільно з обласною владою облаштовує ще близько двох тисяч додаткових місць. Усього у містах присутності Групи Метінвест, організовано 6 000 тимчасових місць проживання для людей, які постраждали внаслідок воєнних дій.

Окрім допомоги вимушеним переселенцям, Центр координації гуманітарної місії у логістичному хабі на базі «Запоріжсталі» збирає, сортує та розподіляє  гуманітарну допомогу, яка прибуває з Європи. Потужності гуманітарного хаба становлять до 15 вагонів щодоби. Завдяки роботі 200 волонтерів – співробітників «Запоріжсталі» – за добу вдається сформувати до 10 тисяч життєво необхідних продуктових наборів.

Окрім того, молодь Метінвесту бере участь у зборі гуманітарної допомоги. У всіх містах, де розташовані підприємства Метінвесту, молодіжні організації спільно зібрали понад 30 тонн найнеобхіднішого для постраждалих від війни: теплі речі, продукти харчування, ліки, засоби гігієни. Також Центр координації гуманітарної місії Метінвест у Запоріжжі створив на базі міських шкіл у кожному районі міста центри збору допомоги для біженців.

Нагадаємо, до Запоріжжя прибуло та розподілено вже 80 тонн продуктів для гуманітарних наборів, сформованих бізнесами Метінвест та ДТЕК в координації з Фондом Ріната Ахметова.

З початку війни Фонд Ріната Ахметова спільно з бізнесами SCM уже спрямував понад 600 млн грн допомоги для України та українців. Фонд передав Україні 200 тисяч продуктових наборів і понад 300 тисяч одиниць медикаментів. До Запоріжжя Фонд Ріната Ахметова передав 40 тисяч одиниць медикаментів екстреної допомоги.

Група Метінвест долучилася до створення стратегічного запасу провізії для Запоріжжя


Читайте також:

У Запоріжжі формують гуманітарні набори для жителів міст, які найбільше постраждали від агресії росії

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0