USD: EUR:
... в Запорожье
Богуслаєв ремонтує літаки РФ і продає двигуни ФСБ через свою російську компанію

Богуслаєв ремонтує літаки РФ і продає двигуни ФСБ через свою російську компанію

Федеральний державний казенний заклад “Військова частина 55056” (Москва, Російська Федерація) наприкінці жовтня уклав угоду з ЗАТ “Борисфен” на закупівлю допоміжного газотурбінного двигуна АІ-450МС для літака Ан-148 вартістю 39,9 мільонів російський рублів. Прo це повідомляє сайт “Наші гроші. Запоріжжя”.

За нинішнім курсом Національного банку України вартість угоди становить 16,01 мільонів гривень. Заявка ЗАТ “Борисфен” на участь в електронному аукціоні була єдиною.

Військова частина 55056 фактично є господарчою базою Федеральної служби безпеки Росії і ця ж інформація вказана в документації, що покупцем виступає ФСБ в особі в/ч 55056.

Також в квітні поточного року ЗАТ “Борисфен” отримало замовлення від “Спеціального льотного загону “Росія” Управління справами президента Російської Федерації вартістю 6,89 мільонів російських рублів (близько 2,78 мільонів гривень). Компанія мала збільшити ресурсні показники авіадвигунів АИ-25 і в серпні отримала на рахунки обумовлені кошти.

“Спеціальний льотний загін “Росія” займається авіаперевезеннями президента Росії та інших вищих посадових осіб держави.

Двигун АІ-450МС та АИ-25  виготовляє та обслуговує ПАТ “Мотор Січ”, яке контролює народний депутат України В’ячеслав Богуслаєв (раніше Партія регіонів, нині “Воля народу”).

Російським ЗАТ “Борисфен” володіє ще одне російське ТОВ “Лосиний острів” (90%) та ПАТ “Мотор Січ”. Гендиректором “Борисфену” є Петро Кононенко, член наглядової ради “Мотор Січі” та директор представництва заводу в Москві.

Саме Кононенко (20%) з Богуслаєвим (80%) володіють ТОВ “Лосиний острів”. Фірма спеціалізується на будівництві житлового комплексу, що включає в себе кілька самостійних котеджних селищ під Москвою.


Свою 80% частку у фірмі “Лосиний острів” Богуслаєв вказав у електронній декларації за 2015 рік, яку подав з тижневим запізненням. Також він вказав себе кінцевим бенефіціаром ЗАТ “Борисфен”. Окрім цього Богуслаєв задекларував дивіденди від “Мотор Січі” в розмірі 7,6 мільонів гривень.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

P.S. Сьогодні в Україні святкують День української мови та писемності. Сайт «Перший Запорізький» долучається до святкування і підтримує флеш-моб щодо використання української мови у своєму виданні.

3

Не Совок2016-11-15 10:38:03
А кто ожидал другого?
Горожанин2016-11-10 08:37:46
Что ВЫ,он святой для города,как корова.
Александр2016-11-09 23:17:19
СБУ в доле наверное....Богуслаевых на передовую.