USD: EUR:
... в Запорожье
Без води, електрики та палива, навколо міста – блокпости окупантів: як живе Токмак в умовах воєнного часу

Без води, електрики та палива, навколо міста – блокпости окупантів: як живе Токмак в умовах воєнного часу

Міський голова Токмака Ігор Котелевський уперше публічно розповів про ситуацію у місті.

Інформацію про те, що відбувається, він опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі.

Як розповів мер, після обстрілу було пошкоджено основні лінії електропередач. Як відомо, вже кілька днів у місті немає електропостачання, а через це – і практично відсутній зв’язок та інтернет.

«Бригада з Оріхова у складних умовах відновила два пориви на одній із ліній. Під час подачі напруги з боку міста Молочанськ сталося коротке замикання. Під час обстеження виявили необхідність доставки додаткових деталей, які пообіцяли нам доставити з Оріхів. Паралельно з цим ми намагаємося запустити 35 лінію і вже в деяких районах міста стало з’являтися світло і зв’язок. Нам вдалося підключити одну із вишок «Київстар», – повідомив Котелевський. – Щодо зв’язку, працює резервний дизель-генератор для підтримки інтернет-зв’язку. На даний момент працює Укртелеком. Хто не має світла і має цей зв’язок, підключіть свої домашні модеми до акумуляторної батареї. На даний момент мобільні телефони мають можливість зарядити в магазинах «Економ» за адресами: вул. Володимирська, 15 та вул. Шевченка, 31. Сьогодні продовжуватимемо роботи з відновлення електрики».

Мер міста звернувся до мешканців та попросив не перевантажувати мережу електроприладами, поки нам не вдасться повністю відновити світло у місті.

Крім того, у Токмаку відсутня подача води.

«На даний момент нами організовано пункт видачі води у «Водоканалі» по ко. Шевченка, підвіз бочками здійснюємо у міру можливості. Є проблема із паливом, наші основні запаси були на заправці «Укрнафти». яка була знищена ракетним ударом», – повідомив мер.

За словами Котелевського, з керівництвом мережі магазинів «Економ» та аптек «Пігмаліон» домовилися, щоб працювали у штатному режимі. Але залишається проблема у доставці продуктів та медикаментів із Запоріжжя, місто заблоковане блокпостами.

Лікарня працює цілодобово 24/7, запустили аварійний дизель-генератор, лікарі працюють не покладаючи рук, медикаментами забезпечені, але вже закінчуються.

«Ще раз звертаюсь до всіх бути єдиними і лише разом нам вдасться подолати усі труднощі. Сподіваюся на ваше розуміння», – насамкінець написав мер Токмака і додав, що він не покинув місто.

Як повідомили в обласній військовій адміністрації, у Токмаку – дуже складна ситуація. Навколо міста – на полях, за городами, на фермах, у лісках – стоїть ворожа техніка, яка регулярно заходить на житлові вулиці. Вже кілька разів відбувалися сутички, є загиблі. Немає електрики та зв’язку.

У запорізькій Василівці у результаті ворожих обстрілів постраждала школа, лікарня, приватні будинки, авто та газопровід, – ВІДЕО


Читайте також:

У Приморську на ворожому блокпосту окупанти розстріляли автомобіль

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0