USD: EUR:
... в Запорожье
Анатолій Куртєв розповів, якою західною зброєю воюють наші бійці на Запорізькому напрямі.

Анатолій Куртєв розповів, якою західною зброєю воюють наші бійці на Запорізькому напрямі.

Одна з них це безпілотник Puma, який знаходиться на озброєнні США, Бельгії, Канади, Німеччини, Франції, Нідерландів, Іспанії, Великобританії та інших країн, а тепер з’явився і в Україні.

Цією інформацією поділився в. мера Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Після початку повномасштабного російського вторгнення Україна отримала значну кількість безпілотних літальних апаратів (БПЛА) від союзників. Серед них американські БПЛА Puma.

Puma – легкий безпілотний військовий літальний апарат. Довжина – 1,4 метра, розмах крил – 2,8 метра, максимальна злітна вага – 5,9 кг, максимальна швидкість – 83 км/год, крейсерська – 37 км/год, радіус дії – 15 кілометрів, тривалість польоту – 2 години .

Цей БПЛА використовується для одержання розвідувальної інформації. Серед його переваг сучасна оптико-електронна система Mantis i45N, що дозволяє виявляти ворога як вдень, так і вночі. Також він може підсвічувати цілі лазерним променем для наведення високоточного озброєння.

Як уже писав «Перший Запорізький», у ніч проти 3 липня українські військові завдали понад 30 ударів по одній із чотирьох військових баз рашистів у тимчасово окупованому Мелітополі. Для удару боєприпасів росіян на аеродромі Мелітополя в Запорізькій області Збройні Сили України, ймовірно, застосували надані США реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Внаслідок удару ЗСУ по російській військовій базі в Мелітополі було знищено понад 200 окупантів, ще понад 300 отримали поранення.

Читайте також:

Є велика ймовірність, що новий навчальний рік Енергодар розпочне під українськими прапорами, – мер міста

На Запорізькому напрямі наші захисники знищили автомобільну техніку окупантів, – ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0