USD: EUR:
... в Запорожье
Провів «інвентаризацію» порту на користь рф і допомагав красти зерно: під суд піде колаборант із Запорізької області

Провів «інвентаризацію» порту на користь рф і допомагав красти зерно: під суд піде колаборант із Запорізької області

Колишній начальник відділу оперативного реагування служби безпеки порту Володимир Стельмаченко пішов на співпрацю із російськими загарбниками. Окупаційна влада призначила його директором «Бердянського морського торговельного порту». Встановлено, що «кандидатуру» колаборанта на цю посаду особисто запропонував гауляйтер Бердянська Олександр Сауленко за згодою Євгена Балицького.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Після призначення фігурант справи залюбки роздавав інтерв’ю російським пропагандистським каналам. Розповідав про діяльність підприємства у взаємодії з окупаційною адміністрацією рф.

За призначенням кремля Стельмаченко перевлаштував роботу порту на користь країни-агресора. Також, була проведена «інвентаризація», після якої морські торгові буксири, портові крани, автонавантажувачі, автомобільна вантажна техніка та інше майно були передані на користь окупаційної влади рф.

Серед основних завдань фігуранта справи – морські перевезення сільськогосподарської та промислової продукції, будівельних матеріалів тощо, між рф, АР Крим та тимчасово окупованою частиною півдня України. Особливу увагу приділили вивезенню українського зерна, викраденого з агропромислових комплексів та зернових терміналів Запорізької області.

СБУ задокументувала, що з червня минулого року із торговельного порту було вивезено близько 150 тисяч тонн зерна вартістю понад 30 мільйонів доларів США.

До зазначеної протиправної діяльності російською стороною залучено морські судна «Сормівський-48» та «ZHIBEK ZHOLY», супровід яких здійснювали бойові кораблі військово-морської бази Чорноморського флоту під контролем окупаційних військ росії.

Досудове розслідування проводилося у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 111-2 «Пособництво державі – агресору» Кримінального кодексу України.

Наразі зловмисник перебуває на тимчасово окупованій території півдня України та сподівається уникнути правосуддя. Але СБУ встановила всі місця його перебування та проводить комплексні заходи щодо притягнення до відповідальності.

Брала участь у рейдах, вилучала майно людей та здавала патріотів: поліцейську-зрадницю із Запорізької області судитимуть.


Читайте також:

Гімназію повністю знищено: ворог двічі за день атакував навчальний заклад Запорізької області, — ФОТО.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0