USD: EUR:
... в Запорожье
«Зробити будівлю частиною парку»: архітектор «Метінвест Політехніки» розповів, як виглядатиме новий виш

«Зробити будівлю частиною парку»: архітектор «Метінвест Політехніки» розповів, як виглядатиме новий виш

Будівництво планується в Міському саду Маріуполя, територію якого повністю реконструюють в ході будівництва

Нідерландський архітектор проекту гірничо-металургійного університету “Метінвест політехніка”, директор компанії MADMA urbanism+landscape та архітектурного бюро MASA architects Хірокі Мацуура розповів, як покращиться міський парк Маріуполя з розвитком університету. В інтерв’ю УНІАН архітектор, зокрема, розповів, наскільки гармоніюватиме будівля навчального закладу з довкіллям.

На думку пана Мацуури, для концепції проєкту дуже важливий гармонійний симбіоз природи і архітектури.

«Одним з наших головних завдань було не порушити природну красу ландшафту парку, а поліпшити його і зробити більш доступним для жителів Маріуполя», – сказав він.

Зокрема, архітектор планує зробити будівлю університету частиною парку: «Воно, звичайно ж, буде виконувати функції університету, але, наприклад, на першому поверсі ми хочемо продовжити парк в саму будівлю, зробити будівлю частиною парку». 

Архітектор підкреслив, що оскільки парк зараз знаходиться в дуже поганому стані, будівля вишу дасть змогу оживити простір.

«Зараз тільки чверть території парку упорядкована, інша частина – занедбана. Ми повинні дозволити людям відвідати будь–яку частину парку, щоб по–справжньому його оживити», – сказав він.

Як повідомлялося раніше, перший недержавний гірничо–металургійний університет, заснований групою «Метінвест», відкриється в Маріуполі. Це буде повноцінний вищий навчальний заклад із професійним викладацьким складом, сучасними освітніми програмами і технологіями, дипломами держзразка і можливістю безкоштовного навчання.

Будівництво планується в Міському саду Маріуполя, територію якого повністю реконструюють в ході будівництва.

Перший набір студентів в гірничо–металургійний університет «Метінвест політехніка» запланований на вересень 2022 року.

0