USD: EUR:
... в Запорожье
Мешканцям Запоріжжя виплатили 14 мільйонів гривень соціальної допомоги

Мешканцям Запоріжжя виплатили 14 мільйонів гривень соціальної допомоги

З місцевого бюджету сумарно дев’ять тисяч запорожців отримали фінансову підтримку в розмірі 14 мільйонів гривень.

У прес-службі мерії повідомляють, що мова йде про підтримку сімей з дітьми, осіб з інвалідністю, ветеранів, учасників бойових дій антитерористичної операції, військовослужбовців з ООС, сімей загиблих військовослужбовців та інших категорій.

За інформацією управління соціального захисту населення Запорізької міської ради, адресна допомога надається після подачі особистих звернень заявниками, адресна цільова – певним категоріям громадян. Таким чином передбачені в цьому році 23 мільйони гривень охоплюють 18 тисяч осіб.

За перше півріччя 2019 року одноразову адресну цільову допомогу отримали діти з інвалідністю, хворі на онкологію, цукровий діабет, з синдромом аутизму; особи з інвалідністю по зору, з пересадженими органами, ветерани визволителі міста Запоріжжя, чорнобильці, учасники АТО та інші.

У цьому році також був збільшений розмір одноразової адресної цільової допомоги до 8 тисяч гривень членам сімей загиблих військовослужбовців в локальних війнах, в зоні АТО, в мирний час. Неповнолітнім дітям, які мають статус члена сім’ї загиблого в АТО – до 12 тисяч гривень, дітям з інвалідністю та хворим на онкологію – до 10 тисяч гривень.

Учасники АТО, ООС отримали по 3000 тисячі гривень; багатодітні сім’ї, де виховуються 5 і більше дітей – по 2500 гривень; ветерани визволителі – по 1800 гривень (І виплата); вдови чорнобильців – по 500 грн. (І виплата); інші категорії – 1000 гривень.

Адресна допомога для часткового відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги надана 19 сім’ям, які виховують двох дітей з інвалідністю. Допомога перерахована підприємствам-постачальникам послуг.

0