USD: EUR:
... в Запорожье
Жителям Запорізької області необґрунтовано підвищили тариф на воду

Жителям Запорізької області необґрунтовано підвищили тариф на воду

У Запорізькій області мешканцям одного з районів встановили економічно необґрунтований тариф на послуги із централізованого водопостачання.

Подробиці розповіли в обласному управлінні Держпродспоживслужби. Так, у листопаді цього року фахівці Держпродспоживслужби провели планові перевірки комунального підприємства Пологівського району. Зокрема, перевірялися питання дотримання вимог законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих тарифів на послуги з централізованого водопостачання.

У ході перевірки було встановлено порушення вимог Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869, та, відповідно, застосування підприємством економічно необґрунтованих тарифів на послуги з централізованого водопостачання.

За наслідками перевірки керівника підприємства притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на загальну суму 2,55 тис. грн.

Також Держпродспоживслужба направила розпорядження суб’єкту господарювання про усунення порушень, згідно з якими він зобов’язаний здійснити розрахунок економічно обґрунтованих тарифів на централізоване водопостачання та встановити їх відповідно до вимог чинного законодавства.


Читайте також:

У Запоріжжі чоловік побив співмешканку на очах у їхньої дитини

У Запоріжжі на пішохідному переході збили молоду дівчину

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0