USD: EUR:
... в Запорожье
Мешканці Запоріжжя просять у президента нарешті звернути увагу на мости-недобудови через Дніпро і знайти гроші на завершення робіт

Мешканці Запоріжжя просять у президента нарешті звернути увагу на мости-недобудови через Дніпро і знайти гроші на завершення робіт

Відповідна електронна петиція з’явилася на сайті президента України. Її автор Сергій Ковальов просить владу звернути увагу на наростаючий транспортний колапс у місті Запоріжжя.

Будівництво мостів-довгобудів, які повинні були з’єднати два береги Дніпра триває останні 15 років. В цьому році з держбюджету не було виділено ні копійки коштів через те, що виникла необхідність проводити коригування проекту. Мова йде не тільки про коригування архітектурної частини і проектних рішень, а й про коригування вартості матеріалів і робіт.

У зв’язку з цим будівництво було припинено до кращих часів. З тих пір особливо корисливі жителі розтягли на металобрухт арматуру, тому що об’єкт і не думав ніхто охороняти.

– У Запоріжжі з 2004 року ведеться будівництво мостів через Дніпро. Об’єкт весь цей час був заручником політичних ігор. У Запоріжжі приїжджало багато політиків, які обіцяли виділити фінансування. Зазвичай це робилося напередодні тих чи інших виборів. Але кожен раз будівництво захлиналося за відсутності фінансування, – вказав в тексті петиції її автор.

В даний час в місті транспортний зв’язок з центром здійснюється через мости Преображенського (по одній смузі руху в кожну сторону) і по дорозі на дамбі Дніпрогес (по дві смуги). Металоконструкції під двома смугами знаходяться в аварійному стані через зношеність і корозії, що загрожує обваленням.

У зв’язку з цим жителі міста оголосили збір підписів всіх небайдужих запоріжців для того, щоб просити президента знайти можливість для закінчення будівництва мостів через Дніпро.

За перші три тижні вдалося зібрати тільки 2890 підписів з необхідних щонайменше  25 тисяч. Підтримати петицію можна тут, попередньо авторизувавшись.

0