USD: EUR:
... в Запорожье
Жителі Запорізької області перерахували 424 мільйони гривень плати за землю

Жителі Запорізької області перерахували 424 мільйони гривень плати за землю

З початку року землекористувачі Запорізької області спрямували до місцевих бюджетів 424 мільйони гривень плати за землю.

Як повідомив в.о. начальника ГУ ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, минулорічний рівень надходжень збільшено на 23 мільйони або на 5,7%.

Середньомісячні відрахування земельного податку і орендної плати зросли порівняно з 2018 роком на 4,6 мільйона – з 80,2 мільйона до майже 85 мільйонів.

Найбільші платежі з початку року забезпечили суб’єкти господарювання-юридичні особи – більш ніж 379 мільйонів, від фізичних осіб надійшло 44,8 мільйона.

У розрізі територій значні суми отримала міська казна Запоріжжя – близько 167 мільйонів, Енергодара, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 55,6 мільйона, Бердянська, Бердянського та Приморського районів – 37,4 мільйона, Мелітополя, Мелітопольського та Веселівського районів – 33 мільйони.

Нагадаємо, фізичним особам-платникам земельного податку або орендної плати до 1 липня фіскальна служба надішле податкове повідомлення-рішення, яке необхідно сплатити упродовж 60 днів.

Від сплати земельного податку звільняються такі категорії фізичних осіб (на земельні ділянки у межах граничних норм):

  • інваліди першої та другої груп;
  • громадяни, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
  • пенсіонери (за віком);
  • ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону №3551;
  • постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи.

0