USD: EUR:
... в Запорожье
Мешканців Запоріжжя запрошують приєднатися до чемпіонату по ліквідації амброзії

Мешканців Запоріжжя запрошують приєднатися до чемпіонату по ліквідації амброзії

Незвичайний екологічний захід з призовим фондом вирішили провести місцеві екоактивісти. Головна мета акції – привернути увагу якомога більше жителів до боротьби з карантинними рослинами.

Представник громадської ініціативи «Запоріжжя без амброзії» Микола Ралик розповів, що на сьогодні одним з найбільш ефективних методів боротьби з амброзією залишається ручний метод виривання рослини з коренем.

Чемпіонат відбудеться вже в цю п’ятницю, 19 липня, з 18.00 перед ДК «Хортицький». Його проведення буде можливим, якщо до ініціативи приєднається як мінімум 10 осіб. Перемогу здобуде той учасник, який збере на певній території найбільше амброзії з корінням. Йому ж і дістанеться грошова винагорода в 1000 гривень.

Організатори пропонують приєднається до заходу і інших спонсорів, це допоможе розширити кількість учасників і призовий фонд, а значить нагороду зможуть отримати срібні та бронзові знищувачі амброзії.

Нагадаємо, що при управлінні з питань екологічної безпеки міської ради працює телефонна «гаряча лінія» по боротьбі з амброзією. По телефону 233-98-33 запорожці можуть повідомити про засмічення амброзії для прийняття необхідних заходів міськими службами. Також жителі міста можуть в режимі онлайн на спеціальній карті відзначати осередки засилля карантинних рослин

0