USD: EUR:
... в Запорожье
Житель Запоріжжя збирав гроші на безпілотники для окупантів та шукав корегувальників вогню: його будуть судити

Житель Запоріжжя збирав гроші на безпілотники для окупантів та шукав корегувальників вогню: його будуть судити

На Запоріжжі судитимуть місцевого мешканця, який збирав кошти на безпілотники для окупантів та підшукував корегувальників ворожого вогню.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Правоохоронці встановили, що проросійсько налаштований житель Запоріжжя, перебуваючи на території тимчасово окупованого Мелітополя, перейшов на бік ворога та добровільно надає усіляку допомогу у проведенні підривної діяльності проти України. На виконання завдання спецслужб країни-агресора він підшукував людей та схиляв їх до співпраці з окупантами.  Ці громадяни за його дорученням збирали інформацію про розташування блокпостів, дислокацію підрозділів ЗСУ, видів та кількості військової техніки та її переміщення на території Запоріжжя та області. Потім розвіддані через представленого обвинуваченим куратора  передавалась ворогу.

Також з ідеологічних міркувань громадянин анонсував у відкритому телеграм-каналі збір коштів на придбання безпілотних літальних апаратів для використання у бойових діях проти українських захисників. Зібрані суми передавав представникам військових формувань країни-агресора.

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом державної зради та передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням державі-агресору.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі управління СБУ в Запорізькій області.

На Запорізькому напрямку окупанти обстріляли 24 населені пунти: яка ситуація на фронті


Читайте також:

Ворог завдав черговий ракетний удар по Запоріжжю: зруйновані об’єкти інфраструктури, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0