USD: EUR:
... в Запорожье
Житель Запорізької області підробляв документи для всієї України, — ВІДЕО

Житель Запорізької області підробляв документи для всієї України, — ВІДЕО

Поліцейські затримали міжрегіональне угруповання, що займалось підробкою документів з захисними голографічними елементами

15 січня тернопільські правоохоронці провели 34 санкціонованих обшуків у семи областях України, де працювали члени угруповання, які займалися підробкою офіційних документів державного зразка. Про це повідомили в прес-службі ГУ Нацполіціі України в Тернопільській області.

Члени угруповання через соцмережі приймали замовлення на виготовлення фальшивих документів. Вони незаконно виготовляли водійські посвідчення, техпаспорти на авто, довіреності на право водіння автомобілем, паспорти України, ID-карти, дипломи про освіту, медичні довідки. При виготовленні підробок зловмисники використовували захисні голографічні елементи. Як кажуть самі правоохоронці, відрізнити підробку від оригіналу було практично неможливо.

Вартість “документів” становила від 5 до 20 тисяч гривень. Свої послуги “ділки” надавали для жителів Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської, Київської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Одеської областей. Фальшиві документи відправляли їм поштовими посилками.

Організував підпільний бізнес житель Запорізької області. До себе в помічники він зібрав сім чоловік. До складу угруповання увійшли українці, роми та молдовани.

Під час обшуків правоохоронці вилучили пластикові картки, бланки, голографічні елементи, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та сім-карти. В даний момент слідчі опрацьовують списки клієнтів незаконних виробників документів.

П’ятьом членом угруповання вже оголосили підозру у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 199 КК (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут фальшивих грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів за попередньою змовою групою осіб) і ч. 3 ст. 358 КК (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Суд обрав їм в якості запобіжного заходу — тримання під вартою. По іншим трьом фігурантам ведуться судові слухання.


Читайте також:

У Запоріжжі виявили контрафактний алкоголь на два мільйони гривень, — ФОТО

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

1

Микола питерский2020-01-17 09:14:20
Никто их не посадит. Такие умельцы нужны всем и будут работать в контрразведке.