USD: EUR:
... в Запорожье
Посилені карантинні обмеження у Запорізькій області дають перші результати

Посилені карантинні обмеження у Запорізькій області дають перші результати

У Запорізькій області нові карантинні обмеження дають результати – кількість нових випадків COVID-19 поступово зменшується.

Про це під час прес-конференції повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

За словами керівника області, запроваджені минулого тижня карантинні обмеження дають перші результати. Наприкінці минулого тижня рівень захворюваності на коронавірус почав поступово знижуватися. Якщо 14 квітня в області реєстрували більше 1000 нових випадків на COVID-19, до кінця минулого тижня кількість зменшила до 700, а сьогодні – до 500 нових випадків.

«Але розслаблятися зарано. Обмеження соціальних контактів – це світовий стандарт боротьби з пандемією. Інших методів не існує. Ситуація з коронавірусом буде залежати від того, як громадяни будуть проводити вихідні. Бажано, у родинному колі чи у індивідуальних толоках, щоб не зустріти травневі свята  на лікарняному ліжку», – закликав керівник області.

Як вже писав «Перший Запорізький», в області обмежать відвідування церков, а релігійні церемонії мають проводити в режимі онлайн. Також доручено вжити заходів щодо максимального обмеження відвідування культових споруд, інших місць богослужінь і релігійних зібрань.

«У нас попереду  Великдень. Минулого року ми вже дізналися, що славити Бога можна не лише у церкві, а й вдома, а доєднатися до православного богослужіння онлайн допоможе телебачення або смартфон. Турбота про безпеку оточуючих – це є біблейська заповідь «Возлюби ближнього свого». У четвер ми збираємо святих отців разом з правоохоронними органами та територіальними підрозділами, щоб розібратися, як зберегти здоровя і життя людей. Впевнений, для всіх регілійних організацій так само це є у пріоритеті», – повідомив Олександр Старух.

Нагадаємо, за останню добу в Запорізькій області зареєстровано 488 нових випадків захворювання на COVID-19, корона вірус забрав життя ще 19 жителів регіону.

У Запорізькій області щеплення проти COVID-19 вже зробили більше 17 тисяч людей


Читайте також:

У Запоріжжі на Хортиці вперше використовують унікальний метод реставрації козацького артилерійського лафета 18 століття, – ФОТО, ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з допомогою нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

5

Жанна2021-04-21 18:53:51
Ха-ха, ты меня возбуждаешь. Тоже розовая?
Ха-ха2021-04-21 13:22:40
Старух теперь называет себя Жанна? Ну шалун!
Жанна2021-04-21 08:27:05
Окромя АТБ, никаких магазов не знаешь, или тебе за рекламу платят?
ЗП2021-04-21 02:26:27
Когда в атб огромные очереди на кассах так это ничего,а когда в транспорте 50% сидячих мест,так людям перекрыли кислород с этими пропусками,где таких клоунов набирают.
Запорожцы2021-04-21 00:06:58
Этого старуха подвесить за одно место надо,урод галимый!