USD: EUR:
... в Запорожье
Екс-міліціонер планував великий теракт у Запорізькій області: його засудили

Екс-міліціонер планував великий теракт у Запорізькій області: його засудили

Наприкінці вересня Василівський райсуд засудив чоловіка до 8 років позбавлення волі

Про це повідомляє прес-служба СБ України.

Слідством встановлено, що колишній капітан міліції на території області збирав інформацію та готував терористичну групу з чотирьох осіб під кураторством так званого “Розвідуправління ДНР”. Екс-оперуповноважений Дніпрорудненського міськвідділу МВС був завербований ще у 2015 році співробітником російських спецслужб з позивним “Дрозд”.

” Основним завданням зловмисника була підготовка та вчинення низки терористичних актів на території Запорізької області. Для цього бойовик організував постачання боєприпасів та вибухівки із району проведення АТО, а також створив агентурну мережу зі збору інформації про дислокацію та переміщення військової техніки ЗС України. Він, зокрема, планував здійснити вибух у багатоповерховому житловому будинку, заселеному переважно шахтарями, та підірвати залізничний переїзд у передмісті Дніпрорудного”, — йдеться в повідомленні СБУ.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного було знайдено такі речові докази його провини, як: тротилові та димові шашки, бойові гранати Ф-1, аерофотознімки Запорізької АЕС, а також проросійська символіка та агітаційні матеріали, що закликають до порушення територіальної цілісності України.

23 вересня 2019 року Василівський районний суд Запорізької області виніс вирок, в якому визнав чоловіка винним у тероризмі та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років 3 місяці, а також позбавив офіцерського звання.


Читайте також:

У Запоріжжі СБУ затримали фінансиста “ЛНР”

1

Пацифист2019-10-06 15:21:14
С гранатой на атомную? Смело!!! В Хмельницком кляп засунули в генератор и сожгли его на фиг!