USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі заново засудять чиновників, які привласнили понад 1 млн.грн бюджетних коштів

У Запоріжжі заново засудять чиновників, які привласнили понад 1 млн.грн бюджетних коштів

Звинувачення прокуратури повторно направили до Комунарського суду

Протягом 2013-2015 років голова Камишеватської селищної ради разом з трьома своїми підлеглими штучно завищували розмір заробітної плати певному колу співробітників, чим привласнили собі незаконно 1 млн. 120 тис.грн з місцевого бюджету. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

За привласнення та розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем, а також за підробку офіційних документів, на підставі обвинувального акта прокуратури, Комунарський районний суд Запоріжжя 22 червня 2017 року мав винести вирок злочинній групі чиновників.

Однак адвокати підсудних подали клопотання про порушення правил підслідності при проведенні досудового розслідування, аргументувавши тим, що досудове розслідування повинно було здійснюватися Національним антикорупційним бюро України.

Тоді суд задовольнив вимоги захисту обвинувачених, і повернув справу прокурору на усунення недоліків. Прокуратура подала апеляцію, і 31 жовтня 2019 року Запорізький апеляційний суд визнав рішення Комунарського суду незаконним, та повернув обвинувальний акт про кримінальний злочин на повторний розгляд.


Читайте також:

Запорізького нотаріуса суд зобов’язав сплатити 100 тис.грн за видачу довіреності шахраям

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

1

Прокурор2019-11-07 22:53:07
Какая мелочь! В Запорожье только на уборке привокзальной площади украли намного больше