USD: EUR:
... в Запорожье
«Запоріжсталь» та «Запоріжкокс» Групи Метінвест тимчасово консервують виробництво

«Запоріжсталь» та «Запоріжкокс» Групи Метінвест тимчасово консервують виробництво

У зв’язку з загостренням військових дій у регіоні Група Метінвест переводить частину обладнання комбінату «Запоріжсталь» і заводу «Запоріжкокс» в режим гарячої консервації. Рішення прийняте Центром координації гуманітарної місії Метінвесту в Запоріжжі.

Про це повідомляють у прес-центрі компанії.

На базі комбінату «Запоріжсталь» створено Центр координації гуманітарної місії запорізьких підприємств Метінвесту під керівництвом Генерального директора «Запоріжсталі» Олександра Мироненка. Центр бере на себе прийняття оперативних рішень щодо підтримки трудових колективів, подальшої життєдіяльності підприємств та надання гуманітарної допомоги Запорізькому регіону.

Центр координації розробив дорожню карту консервації підприємств, згідно з якою комбінат «Запоріжсталь» виробив чавун і сталь і призупинив виробництво металопродукції. Повністю зупинена аглофабрика підприємства, всі прокатні та допоміжні підрозділи. У стадії гарячої консервації знаходяться доменний та сталеплавильний цехи.

«Запоріжкокс» також проводить роботи з гарячої консервації коксових батарей та зупиняє свою роботу. Будуть частково зупинені енергетичні та хімічні цехи, повністю – допоміжні підрозділи.

На підприємствах визначені фахівці, які будуть задіяні у безпечній зупинці обладнання та підтримці виробничих потужностей у режимі консервації. Для співробітників, які залишаються на робочих місцях на підприємствах забезпечені підвіз на корпоративному транспорті, безкоштовне гаряче харчування, виплата окладу та надбавки у розмірі 30% від окладу. У разі виникнення нештатної ситуації для працівників на підприємствах облаштовані безпечні укриття, які укомплектовані необхідною провізією, медикаментами та комунікаціями. За всіма співробітниками, виведеними під час гарячої консервації у простій і на віддалений режим роботи, зберігається робоче місце та виплата 100% тарифної ставки.

Гаряча консервація передбачає призупинення та переведення промислових агрегатів на тихий хід, з можливістю швидкого запуску обладнання та відновлення колишніх обсягів виробництва в майбутньому. Рішення про відновлення повноцінного виробничого процесу буде прийнято оперативно, виходячи із ситуації. Зараз ключова мета – зберегти життя і здоров’я кожного співробітника, якнайшвидше повернутися до нормального життя і мирної праці.


Читайте також:

Метінвест організує гуманітарну допомогу українцям із Європи

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0