USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізьку

Запорізьку "Славутич-Арену" готують для єврокубків за новими вимогами УЄФА, — ФОТО

Запорізький стадіон готують до матчів національної збірної України та для участі “Зорі” в єврокубках

Запорізький стадіон “Славутич-Арена” з самого спочатку відповідав абсолютно усім вимогам УЄФА для проведення аж до чвертьфінальних матчів. Арена не відповідала вимогам для проведення півфіналів і фіналів міжнародних турнірів, й то — тільки за кількістю місць.

Але футбол розвивається, і вимоги УЄФА також підвищуються. Таким чином, в 2017 році, для того, щоб “Зоря” змогла проводити домашні ігри Ліги Європи на “Славутич-Арені”, довелося обладнати всі входи на стадіон турнікетами. Тоді ж і почалися роботи з удосконалення освітлення на стадіоні — приблизно 1/3 частина ламп була замінена на сучасні світлодіодні.

Як розповів “Першому Запорізькому” директор КП “Міський футбольний клуб “Металург” Максим Лупашко (стадіон належить футбольному клубу, — ред.), На сьогоднішній день продовжили роботи по заміні ламп.

— Мінімальні вимоги УЄФА нами відпрацьовані, але ми хочемо йти на крок вперед, — прокоментував зміни Максим Лупашко.

У четвер, 14 листопада, на “Славутич-Арені” вперше в історії зіграє національна збірна України. Для цієї події, та для майбутніх єврокубкових матчів за участю луганської “Зорі” на стадіоні обладнали спеціальну кімнату, яка буде служити студією для прямих телеефірів, та приміщенням, в якому буде встановлена ​​система відеодопомоги арбітрам VAR.

Крім цього, в даний момент завершуються роботи по переобладнанню прес-ложі. На трибуні монтують вісім коментаторських кабінок, по три робочих місця в кожній. Проведено більш потужний інтернет.

Всі ці зміни дозволять проводити на “Славутич-Арені” міжнародні зустрічі, регламентовані УЄФА. А це і участь “Зорі” в єврокубках, і відбіркові матчі збірної України. А значить, запорізький уболівальник побачить ще більше яскравих футбольний баталій.


Читайте також:

«Зоря» видобуває чергову перемогу на «Славутич-Арені» у Запоріжжі, — ВІДЕО

Запорізький «Металург» на «Славутич-Арені» видобуває довгоочікувану перемогу, — ВІДЕО

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

0