USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізьку АЕС знову під'єднали до енергосистеми України

Запорізьку АЕС знову під'єднали до енергосистеми України

Запорізьку атомну електростанцію знову під’єднали до електромережі після того, як 2 листопада живлення було призупинено після обстрілів армії рф.

Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

За даними агентства, було відремонтовано обидві зовнішні лінії 750 кВ та 330 кВ, які необхідні для подачі електроенергії з української енергосистеми.

«Близько 22:00 (4 листопада – ред.) електропостачання 750 кВ на всіх шести блоках ЗАЕС було відновлено, а вісім працюючих аварійних дизель-генераторів було відключено та переведено в режим очікування», – повідомив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Таким чином, лінія 750 кВ тепер знову забезпечує електроенергією шість реакторів ЗАЕС, що необхідно для охолодження реакторів та виконання інших важливих функцій ядерної безпеки.

У повідомленні МАГАТЕ зазначається, що змін у робочому стані всіх енергоблоків немає. Блоки 5 і 6 перебувають в режимі напівгарячої зупинки, надаючи пару на об’єкт, і вживаються заходи щодо подальшого нагрівання обох блоків до стану гарячої зупинки. Інші чотири блоки залишаються в холодному режимі.

Окупанти вже завдали збитків Запорізькій АЕС на 28 мільярдів гривень


Читайте також:

Через російських окупантів біля Запорізької АЕС гинуть десятки диких тварин

Окупанти впродовж двох тижнів намагатимуться під’єднати Запорізьку АЕС до російської енергосистеми

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0