USD: EUR:
... в Запорожье
Колишній запорізький губернатор поскаржився на те, що НАБУ і САП хочуть заборонити йому спілкуватися з сім'єю

Колишній запорізький губернатор поскаржився на те, що НАБУ і САП хочуть заборонити йому спілкуватися з сім'єю

У Солом’янському районному суді міста Києва буде розглядатися питання про обрання запобіжного заходу для екс-губернатора Запорізької області Костянтина Бриля.

Правоохоронці підозрюють топ-чиновника в неподанні е-декларації за 2015 рік і внесення недостовірних відомостей в декларації за 2016 і 2017 роки. Йому ставлять в провину те, що Бриль не вказав майно, яким володіє він і його родина, а саме: об’єкти нерухомості, в тому числі земельну ділянку, автомобілі, а також доходи і корпоративні права, на загальну суму майже 35 мільйонів гривень і 8 мільйонів гривень відповідно.

У клопотанні про обрання запобіжного заходу НАБУшники вписали ряд загальнообов’язкових вимог – перебувати на виклик до детектива, слідчого і прокурор, не виїжджати з країни, повідомляти про зміну місця проживання, а також просили через суд утриматися від спілкування зі свідками по справі. У числі свідків є дружина, тесть і батьки Бриля, керівник фірми «Мисливські стежки» Віталій Радевич, запорізький нардеп Вадим Кривохатько, громадська активістка Ірина Лех, а також ряд інших підприємців і реєстраторів.

Сам Бриль обурений вимогою обмежити спілкування з родиною.

– Це не просто пряме порушення моїх конституційних прав, це елементарне знущання над правоохоронню системою і сімейними цінностями взагалі! Такого цинізму зараз не знайти не тільки в Європі, мабуть, таких прецедентів не було навіть в найбідніших країнах світу. Однак в Україні, завдяки активності певних «добродіїв» відтепер існує і таке, – прокоментував Костянтин Бриль на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, раніше в прес-службі НАБУ повідомляли, що їм не вдалося знайти екс-губернатора і вручити йому підозри особисто, тому що антикорупціонери не застали його вдома, а на допити чиновник не з’явився. У зв’язку з цим НАБУ зі спокійною совістю направили йому підозру поштою.

Що ж стосується тексту самої підозри, то Костянтин Іванович не погоджується з пред’явленим обвинуваченням і заявляв раніше, що НАБУ має перевіряти «Укроборонпром», а не його доходи. Ще раніше Бриль згадував про те, що НАПК при перевірці його минулих декларацій не знайшла істотних порушень в документі.

5

НАБУ2019-07-20 11:28:24
Соломенский районный суд Киева избрал бывшему главе Запорожской областной госудасртвенной администрации Константину Брылю меру пресечения в виде личного обязательства без ношения электронного браслета. Об этом сообщают Українські новини со ссылкой на информацию из суда в пятницу, 19 июля. А жаль.Может убежать.
Горожанин2019-07-20 08:40:36
— Это не просто прямое нарушение моих конституционных прав, это элементарное издевательство над правоохранительной системы и семейных ценностей вообще! Такого цинизма сейчас не найти не только в Европе, пожалуй, таких прецедентов не было даже в беднейших странах мира. Однако в Украине, благодаря активности определенных «господ» отныне существует и такое, — прокомментировал Константин Брыль на своей странице в Facebook. Вспомнил ПОДОН...к о конституционных правах. Да нет ПАРЯ надо отвечать за свои поступки!
СТЕПАШКА2019-07-20 08:36:41
Антонела готовься - ты следующий.
Запорожець2019-07-20 08:33:56
Ти казав, що у них руки короткі, що Зеленський тебе не дістане. Я пом'ятаю, коли твій викормиш колись казав, що "Не по Сеньке шапка", і де він тепер. Силовим відомствам треба проявити рішучисть і посадиди БРИЛЯ за грати з повною консфіксацією майна.
Запорожец2019-07-20 08:26:31
Закройте границу выезда для этого подон....а..ЭТА тв...ь, гни...а, смоется за границу. Это скользкий угорь, ему говоришь в глаза, что он отморо...к, а ему это как божья роса. Когда будет новый генеральный прокурор будет обращение в силовые органы о "злочинної організації" під керівницьтвом БРИЛЯ.