USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізький СБУшник замішаний в схемах отримання

Запорізький СБУшник замішаний в схемах отримання "відкатів" від роботи з держпідприємством

Співробітники СБУ трьох областей разом з посадовими особами держпідприємства “Артемсіль” налагодили схему отримання “відкатів” від суб’єктів, що працюють з держпідприємством

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Києві, викрили злочинну схему по тиску на бізнес і отримання “відкатів”, а також заарештували її організаторів. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Серед організаторів та учасників схеми — заступник начальника управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій і Луганській областях, заступник начальника одного з відділів Управління Служби безпеки України в Запорізькій області, а також ряд посадових осіб держпідприємства стратегічного значення «Артемсіль».

Як повідомили в ДБР, вищезгадані особи, попередньо змовившись між собою, налагодили схему з систематичного вимагання та отримання неправомірних вигод з суб’єктів господарської діяльності та їх представників, які співпрацювали з “Артемсіллю”.

Вони створювали штучні перешкоди суб’єктам під час процедури підписання актів приймання виконаних підрядних робіт за укладеними договорами, затягували терміни перерахування грошей за виконані роботи, а також за ініціативою правоохоронних органів надсилали офіційні листи (повідомлення) уповноваженим суб’єктам з вимогою проведення перевірок дотримання вимог чинного законодавства.

За сприяння у прискореному й безперешкодному перерахуванні грошових коштів згідно підписаних актів приймання організатори схеми вимагали від представників бізнесу 15% так званих “відкатів”.

Детективи ДБР в рамках слідства задокументували факт вимагання та отримання частини “відкату” в розмірі 8500 доларів США в Запоріжжі через заступника начальника одного з відділів Управління СБУ в Запорізькій області.

Вчора, 24 грудня, заступника начальника управління Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях і заступника начальника одного з відділів Управління СБУ в Запорізькій області після отримання ними іншої частини “відкату” в сумі 540 000 гривен заарештували в Бахмуті.

У організаторів схеми були проведені обшуки. Ведеться слідство.


Читайте також:

У Запорізькій області засудили викладачів, які видали “корочку” учаснику АТО

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

0