USD: EUR:
... в Запорожье
Націоналізація запорізького заводу «Мотор Січ»: Китай відреагував на рішення РНБО

Націоналізація запорізького заводу «Мотор Січ»: Китай відреагував на рішення РНБО

КНР вимагає захистити інтереси китайських інвесторів.

Про це повідомляв «Перший Запорізький».

На минулому тижні секретар Ради національної безпеки Олексій Данилов заявив про націоналізацію запорізького підприємства «Мотор Січ».

“Всі рішення, які будуть відбуватися навколо українських підприємств, будуть відбуватися в рамках чинного українського законодавства … Якщо інвестиції йшли на Віргінські острови – треба з’ясовувати стосунки з ними. Інвестиції в акції компаній української юрисдикції будуть компенсовані”, – підкреслив Данилов.

Від Китаю тут же послідувала реакція на рішення РНБО. Представник МЗС КНР Чжао Ліцзяні заявив на брифінгу, що Китай вимагає від України захисту інтересів китайських інвесторів, які вклалися в українське підприємство «Мотор Січ».

 “Китай вимагає, щоб Україна захищала законні права та інтереси китайських компаній та інвесторів відповідно до закону, а також належним чином вирішувала пов’язані з цим питання”, – заявив Ліцзяні.

Нагадаємо, 15 березня глава Запорізької області Олександр Старух представив свого першого заступника. Ним став Володимир Шустов, який останні 20 років працював в правоохоронних органах.

Читайте також:

Більше 1 300 мешканців Запорізької області вакцинувалися від коронавірусної інфекції

В Запорізькій області за тиждень зафіксували більше 30 випадків дитячих отруєнь

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0