USD: EUR:
... в Запорожье
Муза, що живе на даху: запорізький краєзнавець розповів про скульптуру на театрі Магара, — ФОТО

Муза, що живе на даху: запорізький краєзнавець розповів про скульптуру на театрі Магара, — ФОТО

Роман Акбаш опублікував неймовірної краси фото та розповів про те, хто саме зображений в скульптурному ансамблі, що підноситься над театром імені Магара

Напевно, кожен житель Запоріжжя і навіть гість міста звертав увагу на скульптури, що прикрашають дах театру імені Володимира Магара. Однак не всі знають, хто саме там зображений, хто автор скульптур та кого вони символізують.

Запорізький краєзнавець Роман Акбаш в умовах карантину вирішив проводити свої екскурсії та лекції про улюблене місто шляхом публікацій цікавих фактів у Facebook. На своїй сторінці Роман опублікував незвичайні та неймовірно захоплюючі фото скульптур на театрі й розповів про них.

Автором цього творіння є запорізький скульптор Михайло Худас. На даху театру на чолі скульптурного ансамблю він зобразив Музу. А поруч з нею сидять музикант і поет. Називається ця композиція “Слава мистецтву”.

А ось барельєф з танцюючими жінками і чоловіками на тлі ДніпроГЕСу та проммайданчика, називається “Мистецтво належить народу”. Авторами цього архітектурного елементу, що прикрашає театр, є запорізькі скульптори Іван та Надія Носенко.

Подружжя Носенко також відомі по пам’ятнику Сталевару, що стоїть на проспекті Металургів біля Північного шосе. А Михайло Худас є автором скульптур, які прикрашають вокзал “Запоріжжя-I”, будинок за адресою Соборний, 232 та фонтан “Дружба” в районі вулиці Базарній.


Читайте також:

5 причин любити Запоріжжя від жителів, які прославляють місто

Отримуйте новини швидше за допомогою нашого Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

0