USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізький футболіст допоміг вивести

Запорізький футболіст допоміг вивести "Шахтар" у наступний раунд Ліги Європи, — ВІДЕО

Вихованець запорізького футболу Тарас Степаненко забив один з вирішальних голів в ворота “Бенфіки”, що дозволило “гірникам” вийти в 1/8 Ліги Європи УЄФА

Сьогодні, 27 лютого, на стадіоні “Ештадіу да Луш” в Лісабоні відбувся другий матч 1/16 Ліги Європи, в якому “Бенфіка” приймала донецький “Шахтар”.

У домашньому матчі в Харкові “гірники” здобули перемогу над лісабонськими “орлами” з рахунком 2:1. На домашній арені рішуче налаштовані футболісти “Бенфіки” з перших хвилин взяли ініціативу в свої руки. На 9-й хвилині Андрію Пятову вже довелося виймати м’яч з воріт — гол забив Піцци.

Але на 12-й хвилині “Шахтар” вже зрівняв рахунок. Однак м’яч після прострільної передачи Додо залетів у ворота від португальського футболіста Рубена Діаша.

Діаш реабілітувався перед командою та вболівальниками вже на 36-й хвилині, забивши другий гол у ворота “Шахтаря”. А на 47-й хвилині зустрічі “Бенфіка”, після голу Рафа Сілва, збільшила рахунок до 3:1. Такий результат вже був на користь португальців, й 1/8 світила саме їм.

Але за дві хвилини “гірники” змогли переломити ситуацію. Вихованець запорізького “Торпедо” та екс-гравець “Металурга” Тарас Степаненко потужним ударом замкнув подачу кутового, зробивши рахунок 3:2. За результатом двох зустрічей (більше голів забито на виїзді), такий рахунок до 1/8 виводив вже “Шахтар”.

Після забитого Тарасом голу, “помаранчево-чорні” ніби завелися, й “на куражі” кинулися розвивати нові атаки, одна з яких закінчилася взяттям воріт. На 71-й хвилині Алан Патрік з центру штрафного зробив рахунок 3:3.

Варто відзначити, що після Тараса Степаненка міг забити й ще один запорізький футболіст — Сергійй Кривцов. Екс-металлургівець пробив головою, проте м’яч взяв голкіпер “Бенфіки” О. Влаходімос.

Відеоогляд телеканалу “Футбол”

Читайте також:

В основі “Шахтаря” на матч з “Бенфікою” вийдуть двоє запоріжців

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

0