USD: EUR:
... в Запорожье
22 листопада Запорізький автозавод випустив першу партію легендарного

22 листопада Запорізький автозавод випустив першу партію легендарного "Горбатого"

У 1960 році в запорізький автозавод “Комунар” випустив з конвеєра першу партію автомобілів «Запорожець» — ЗАЗ-965

22 листопада 1960 року знаковий день в історії українського автопрому. Саме в цей день в Запоріжжі з конвеєра зійшла перша партія “Запорожця”, якого буквально відразу ж в народі прозвали “Горбатим”.

Перший запорізький автомобіль з італійським корінням швидко став найпопулярнішою малолітражкою колишнього СРСР. ЗАЗ-965 був найдешевшим автомобілем того часу за вартістю, простий в обслуговуванні, економічний по витраті палива, та мав достатню прохідимість.

“Горбатий” зняли з виробництва через дев’ять років після першого випуску — у 1969 році. Однак донині легенду ще можна зустріти на вулицях міст. Модель користується неймовірним попитом у колекціонерів раритетних авто, і тим більше, майстрів автотюнингу.

Часом здається, особливо дивлячись на тюнінговані екземпляри, що модель незаслужено загубили. Адже у конструкторів нинішнього “Запорізького автомобілебудівного заводу” був достатній потенціал для розробки передових авто. Варто тільки подивитися на прототипи та пробні моделі “ЗАЗу”, які були розроблені в конструкторських бюро автозаводу, але так і не вийшли в світ. З одною з таких збірок можна ознайомитися за посиланням.


Читайте також:

У Запоріжжі можуть налагодити випуск кросоверів Renault

«ЗАЗ» налагодив випуск автомобілів-офісів

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

1

Незнайка2019-11-22 15:15:07
Все разграблено. Остальное разрушено. А что было бы, если бы сепаратист Кравчук не вышел бы из СССР?