USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізьких підприємців не перевірятимуть найближчі два роки

Запорізьких підприємців не перевірятимуть найближчі два роки

Президент України ініціював мораторій на перевірки фізичних осіб-підприємців

Глава держави Володимир Зеленський відгукнувся на заклики представників малого бізнесу, які вийшли на акції проти підписання Закону, що зобов’язує всіх підприємців працювати через касові апарати. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

“В Офісі Президента України відбулися консультації з експертами, представниками підприємців, народними депутатами – співголовами міжфракційного депутатського об’єднання «За ФОП» та представниками Кабінету Міністрів з метою формування спільної позиції щодо політики стосовно малих підприємців “, — йдеться в повідомленні прес-служби ОП.

Володимир Зеленський зазначив, що умови для ведення бізнесу в Україні потрібно покращувати. Для цього він запропонував створити Координаційну раду малих підприємців для опрацювання пропозицій щодо поліпшення умов для бізнесу, та доручив ввести мораторій на перевірки ФОП на два роки — для всіх категорій, крім «ризикових», на кшталт ювелірного бізнесу.

Також повідомляється, що ніякі дорогі касові апарати підприємцям не потрібно буде купувати. Для того, щоб працювати з чеками, підприємцю буде достатньо встановити на телефон безкоштовний додаток, який надасть Державна фіскальна служба. Вже з 1 січня 2020 року всі бажаючі можуть отримати у ДФС додаток для електронних чеків для безкоштовного тестування.


Читайте також:

Увага, ремонт: рух по ділянці Південного шосе буде закрито

0