USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізький завод «Іскра» припиняє роботу через відсутність замовлень: в Укроборонпромі розпочали службову перевірку

Запорізький завод «Іскра» припиняє роботу через відсутність замовлень: в Укроборонпромі розпочали службову перевірку

Запорізький завод Укроборонпрому «Іскра», що є провідним виробником наземної радіолокаційної техніки оборонного комплексу України, припиняє роботу.

Повідомлення про це з посиланням на представника підприємства опублікували в українських профільних ЗМІ.

За інформацією джерел, через скасування державного оборонного замовлення від Міноборони керівник заводу був змушений зупинити роботу підприємства.

Як повідомили в Укроборонпромі, керівництво концерну прийняло рішення провести службову перевірку стосовно ситуації на «Іскрі».

«Наразі існує затримка з виконанням одного з контрактів на замовлення Міноборони, усі обставини якої і покликана встановити перевірка», – зазначили в Укроборонпромі.

«У 2021 році Міноборони співпрацювало з КП «НВК «Іскра» за чотирма контрактами. У грудні 2021 року Міністерство оборони здійснило оплату у розмірі понад 51 млн грн за двома контрактами, які успішно виконуються. Разом з тим, у серпні-жовтні 2021 року за одним із контрактів підприємство вчергове не виконало зобов’язання вчасно, внаслідок чого виникла дебіторська заборгованість у розмірі понад 58 мільйонів гривень. Відповідно до чинного законодавства, за таких умов Міноборони не може здійснювати подальше авансування робіт», – повідомили у Міністерстві оборони.

«Авансування буде відновлено у разі погашення дебіторської заборгованості підприємством, або на виконання відповідного рішення суду, яке дозволить Міноборони здійснювати фінансування у межах діючого законодавства. КП «НВК «Іскра» звернувся з відповідним позовом, за результатами його розгляду Міноборони вживатиме необхідних заходів. Адже наша спільна мета – щоб високотехнологічне обладнання якнайшвидше потрапило до військ», – зазначив заступник міністра оборони України Анатолій Петренко.


Читайте також:

У Запоріжжі на Космосі маршрутка потрапила у ДТП: постраждали пасажири, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

3

Сергей2022-01-28 17:24:14
По состоянию на 28.01.2022 заводу ЖОПА. Цеха стоят, зарплату не платят с ноября, заказов нет, милионые долги,люди увольняют ся но даже розщетные получить не могут денег нет.
Весельчак У2022-01-15 08:23:37
Решение принято. В понедельник трёх подонков от власти выведут в чисто поле, поставят лицом к стенке и пустят им пулю в лоб !
Арсений2022-01-14 13:49:20
И это в период войны? Не нужна продукция завода? Ладно, не нужны работники завода, их семьи, их благополучие,... ГНАТЬ В ШЕЮ ПОДОНКОВ ОТ ВЛАСТИ, ставить под стенку и ....