USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізький спортсмен завоював три золоті медалі на Європейських іграх майстрів в Турині - ФОТО

Запорізький спортсмен завоював три золоті медалі на Європейських іграх майстрів в Турині - ФОТО

З 26 липня по 4 серпня в італійському місті Турин проходили 4 European Masters Games. Збірну України з легкої атлетики представляли 17 спортсменів, які завоювали: 10 золотих, 6 срібних і 10 бронзових медалей.

Запорізький легкоатлет Віталій Маринич – Майстер спорту з легкої атлетики, неодноразовий чемпіон і призер України, учасник Кубка Світу, переможець міжнародних пробігів і марафонів. 20 років в спорті, з яких 12 років в легкій атлетиці, за ці роки пробіг два рази навколо землі.

На «Олімпійських іграх по майстрам» він зайняв 3 золота на трьох різних дистанціях.

Першу свою медаль Віталій виграв на нестандартної дистанції – «вертикальний кілометр». Це гірський забіг в Альпах на висоті близько 1500 метрів над рівнем моря, який включав в себе 2800 метрів з 4000 сходинок і набором висоти 650 метрів – це приблизно, як забігти на дві Ейфелеві вежі по 4000 сходинок.

Другою дистанцією було 800 метрів – куди була направлена ​​основна підготовка. Віталій зізнався, що після сходинок ноги були не зовсім легкі і більшу частину дистанція він тримався в середині групи, за 200 метрів і до самого фінішу вийшов вперед і так фінішував першим.

Третьою дистанцією було 10 км, яка проходила в передмісті Турина по пересіченій місцевості, і знову був тактичний біг до останнього кілометра і третя перемога.

0