USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізький районний суд зняв арешт на 11 тисяч доларів, які знайшли у судді, підозрюваної в хабарництві

Запорізький районний суд зняв арешт на 11 тисяч доларів, які знайшли у судді, підозрюваної в хабарництві

В даний час в Запорізькому районному суді триває засідання у справі щодо колишньої судді Кіровського районного суду Дніпропетровська Наталії Овчаренко.

В якості обвинувачуваних також фігурують двоє лікарів, які виписували Овчаренко «лікарняні», щоб та не проводила засідання – Наталя Пономар і Наталія Антонова.

Так, на одному з останніх засідань суд продовжив розгляд клопотань сторін. Зокрема, суд розглянув клопотання адвоката сина Наталії Овчаренко Дениса Овчаренко щодо повернення 10 тисяч 750 доларів, які були вилучені в його будинку під час обшуків.

Раніше Апеляційний суд міста Києва вже визнавав Дениса Овчаренко власником цих коштів і на підставі цієї постанови правозахисники зажадали скасувати арешт цих грошей і повернути їх в користування власнику.

Ні прокурор, ні інші учасники процесу не заперечували з цього приводу і суд, спираючись на те, що гроші не належать обвинуваченим, скасував арешт і повернув їх синові скандальної судді. Про це повідомляється в реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, що в 2017 році детективи НАБУ і слідчі САП затримали «на гарячому» двох суддів Кіровського райсуду Дніпра – заступника голови суду Наталію Овчаренко та Олега Ходосевича. За версією слідства, служителі Феміди вимагали 30 тисяч доларів за вирішення питання, не пов’язане з позбавленням волі.

За інформацією НАБУ, гроші передавалися частинами. При передачі однієї з них в розмірі 1 тисяча доларів США детективи затримали суддю Овчаренко.

Пізніше екс-суддю ще раз затримали, правда, цього разу Генеральна прокуратура – за спробу вручення хабара керівнику САП Назару Холодницька за закриття її справи.

Сам Олег Ходасевич помер в травні минулого року, так і не доживши до розгляду справи в суді. Провадження стосовно нього суд закрив. Основним обвинуваченем у справі тепер виступає Наталія Овчаренко, якій закидають відразу чотири статті – ч. 4 ст. 368 (одержання хабара повторно), ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом), ч. 1 ст. 354 (отримання незаконної вигоди співробітником держустанови), ч. 3ст.358 (використання підроблених документів) КК України.

0