USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізький губернатор відсторонив від посади головного еколога області: буде розслідування

Запорізький губернатор відсторонив від посади головного еколога області: буде розслідування

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Туринок відсторонив від посади голову департаменту екології та природних ресурсів Віталія Гордієнка.

Про це сам глава ОДА повідомив сьогодні під час позачергової сесії облради.

Туринок розповів, що усуває головного еколога області, щоб провести службове розслідування його діяльності, яка «викликає безліч питань у правоохоронців і громадськості».

Крім цього, глава регіону проанонсував інші плановані серйозні кадрові перестановки в обласній владі.

Читайте также: В Запорожье маршрутка попала в ДТП

3

СТЕПАШКА2019-09-22 12:37:19
Вот смотрю на Вас нового главу Запорожской областной государственной администрации и радуюсь наконец-то пришел читый незапянный руководитель. А рядом с Вами все барыги, Эллочка, как пишут в "Фактах Запорожья" - как с гуся вода, Эдичка, прости меня господи, двуликий ты наш, козлина Антонов - ВОР, все ему мало: с пригородных автоперевозок гребет, с ремонта и строительства автодорог гребет. Избавьтесь поскорей от этих порохоботов, которые верно служили "Соломяной шляпе" и участвовали в коррупционных схемах по отмыванию бюджетных денег.
Запорожец2019-09-21 16:02:53
Новий очільник Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок, попри незадоволення громадськості та також численні розслідування ЗМІ, залишає на посадах одіозних членів команди свого попередника Костянтина Бриля. Із обранням Володимира Зеленського президентом багато запоріжців сподівалися, що епоха корупції стане просто ганебною сторінкою в історії регіону, яку настав час перегорнути. Але, схоже, що Віталій Туринок не лише прагне наслідувати сумнівне «придане» Костянтина Бриля, але й ризикує наступити на ті ж граблі, опинившись в епіцентрі корупційних скандалів Так пише портал "Факти Запоріжжя від 10.09.2019 року. Затіхорівшійся зараз заступник голови ЗОДА Антонов А.М., раніше працюючий директором департаменту промисловості та розвитку інфрастуктури ЗОДА , не оголосивши новий конкурс на приміські маршрути №№ 201, 202, 208 , допустив на ці приміські маршрути «нелегалів» в кількості біля 30 автобусів, які працювали з 20.04.2017 року до 14 вересня 2017 року нелегально. Автобуси працювали на приміських регулярних автобусних маршрутах №№ 201,202,208 без відповідних документів, без затверджених паспортів маршрутів, без ліцензійних карток, без квітково-облікових листів (Булів), які затверджуються в податкових органах , тобто квитки за проїзд пасажирам не видавались, і виручка близько 1 млн. грн. в місяць осідала в кишенях посадових осіб, а не держави, тобто незаконно присвоювалась. Стає питання : 1. Хто працював на приміських регулярних автобусних маршрутах №№ 201,202, 208 ? 2. Хто дав дозвіл на роботу автобусів на цих маршрутах без проведення конкурсу? 3. Хто привласнював гроші від перевезення населення на цих маршрутах?
Громада Запоріжжя2019-09-21 13:29:20
Ось це правильно! Треба ще відсторонити від посади заступника ЗОДА Антонова і негайно провести службове розслідування по перешкоджанню діючим керівником Запорізької обласної державної адміністрації, а саме заступника голови ЗОДА Антоновим Андрієм Миколайовичем і його тиск на поліцію і прокуратуру по розслідуванню і гальмуванню кримінального провадження № 42017081060000034 від 04.05.2017 року, де він звинувачується в корупційних діях і розкраданню бюджетних коштів. Антонов Андрій Миколайович, перебуваючи на посаді директора Департаменту промисловості і розвитку інфраструктури Запорізької обласної державної адміністрації (з липня 2015 року по 07.11.2018 року з 07.11.2018 року призначений заступником голови Запорізької обласної державної адміністрації), вчинив дії, в яких вбачаються ознаки кримінальних правопорушень передбачені ст. 364 КК України «Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб», ч.1 ст. 365 КК України «Перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення службовою особою дій, які явно виходять за межі наданих її прав чи повноважень, якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб. Також дії вищезазначеної особи має ознаки злочину, передбаченого ч.1 ст. 185, ч.2,4 ст.191 Кримінального кодексу України.