USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізький екс-губернатор змусив СБУ дорахувати йому 90 тисяч зарплати для пенсійного фонду

Запорізький екс-губернатор змусив СБУ дорахувати йому 90 тисяч зарплати для пенсійного фонду

Уже колишній голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль через суд домігся, щоб у Службі безпеки України надали уточнені дані про його зарплату для Пенсійного фонду.

Як повідомляє Запорізький центр розслідувань, рішення Окружного адмінсуду було прийнято в червні 2019 го року.

Згідно з матеріалами справи, в травні 2017-го року Костянтин Бриль був звільнений з лав СБУ в чині генерал-майора і став отримувати пенсію за вислугою років. Коли чиновнику налічували пенсію, то в «базу» для її розрахунку включили посадовий оклад в 9870 гривень, 1550 гривень окладу за військове звання і 5139 гривень за вислугу років, разом – 16559.

Але, на думку Бриля, коли в травні 2018 го року в СБУ подавали довідку на пенсійний фонд, то не врахували всі інші надбавки, які він отримував на службі. Так, колишні колеги Костянтина Івановича не порахували доплати за роботу з таємними документами, агентурою, за інформаційно-аналітичне забезпечення, особливо важливі завдання, спецзавдання, загальною сумою на 29131. А також 563% премії (це не помилка, 563%) в розмірі 61221 гривень. Разом, в Службі безпеки недорахували тоді ще губернатору трохи більше 90 тисяч гривень зарплати, виходячи з якої йому повинні були нараховувати пенсію.

У зв’язку з цим чиновник і звернувся до суду, вимагаючи зобов’язати СБУ направити в пенсійний фонд Києва довідку про його грошове забезпечення, де будуть перераховані всі ці «бонуси», щоб йому перерахували пенсію, а ПФУ – перерахувати йому пенсію. Суд частково визнав вимоги Костянтина Бриля обгрунтованими і зобов’язав Службу безпеки виготовити нову довідку з «додатковими» 90 тисячами гривень зарплати і послати її заново в Пенсійний фонд.

Згідно із законодавством, працівники силових структур отримують пенсію не менше 50% від свого грошового забезпечення, відповідно, Костянтин Бриль домігся підвищення своєї «силової» пенсії мінімум на 45 тисяч гривень на місяць.

З березня 2014-го року до травня 2017 го Костянтин Бриль служив в СБУ, в тому числі півроку на посаді першого заступника Управління «К». Працюючи в Запорізькій ОДА, він більше півтора року суміщав посаду першого зама, а потім – голови, з роботою в СБУ. При цьому, його посада в Службі безпеки не повідомлялася.

На цьому тижні САП і НАБУ погодили підозру Костянтину Брилю за декларування недостовірної інформації.

Як ми писали раніше, екс-губернатор прокоментував інформацію про те, що йому хочуть вручити підозру, заявивши, що “НАБУ просто не може пред’являти звинувачення такого рівня”.

8

СТЕПАШКА2019-07-19 12:16:04
Вот это номер. Так их судить всех надо. Куда смотрит новая власть? Куда смотрит Самардак ? У него из подноса хотят стырить коммунальное предприятие "Автохозяйство" Запорожского областного совета. Куда смотрят депутаты областного совета ?
Знаток2019-07-18 13:37:45
Это человек, который был организатором дважды рейдерского захвата КП "Автохозяйство " Запорожского областного совета, незаконного отстранения и увольнения директора предприятия Трегубова В.Ю.( и в этом ему помогали депутаты Запорожского обласного совета), которые привели на предприятие полковника полиции в отставке Григорьева С.Н., который своими непрофессиональными действиями гробит предприятие, который принимает кадровые решения в нарушение законов Украины, а именно : приймається на посаду помічника директора підприємства Гарец М.С., це чоловік, котрий працював у правоохоронних органах, котрий не має технічної освіти відповідного автомобільного профілю, це чоловік, котрий разом з злочинною організацією приймав участь в рейдерському захваті цього підприємства, котрий вже працював на цьому підприємстві с 01.03.2017 по 20.04.2017 року начальником колони підрозділу регулярних автобусних перевезень комунального підприємства «Автогосподарство» Запорізької обласної ради, котрий здійснював корупційні дії з ПАТ «Запоріжавтотранс»,а саме : допустив на маршрут № 202 нелегальних перевізників на автобусах марки «Спринтер» не відповідного класу згідно затвердженого паспорту маршруту, внаслідок чого грошові кошти «нелегали» вилучали с виручки автобусів КП «Автогосподарство» ЗОР, які вийшли працювати на лінію, порушував умови сертифікації підприємства, скорочував маршрути автобусів відповідно до затверджених паспортів маршрутів, фальшував разом з диспетчерами підрозділу регулярних автобусних перевезень квітково-облікові листи суворої звітності (диспетчери особисто заповняли ці листи суворої звітності, а відповідно до інструкції ці листи повинні заповнювати водії автобусів і після цього здавати виручку з виконаних рейсів ), приймав участь в привласнені виручки грошових коштів, які привозили водії з маршрутів, списував пальне на автобуси по встановленим паспортів маршрутів, це чоловік, на котрого прокуратурою Запорізької області, місцевою прокуратурою № 2 04.05.2017 року внесено відомостіза № 42017081060000034 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом внесення посадовими особами КП «Автогосподарство» Запорізької обласної ради недостовірних відомостей до офіційних документів з метою привласнення бюджетних коштів, за охнаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 366 КК України.
Николай2019-07-17 21:05:44
генплокулол, набу, ебу, мвд и абвгдэ. Вот все что дала нам Манданная власть. Сидят эти правоохренители, баснословные зарплаты получают и ничего не далают. Вот если главный начальник скажет фас, тогда да.
Никита2019-07-17 07:03:37
На цьому тижні САП і НАБУ погодили підозру Костянтину Брилю за декларування недостовірної інформації. Оце СУПЕР. АНТОНЕЛА - наступний ТИ.
Адвокат2019-07-17 06:59:04
Предлагаю - ГБР Украины возбудить уголовное производство против Брыля по вопросу совмещения должностей главы ЗОГА и СБУ Украины. На лицо полное нарушение законов Украины.
Незнайка2019-07-12 22:35:51
Не понял, он продолжает стучать СБУ? Ну если на довольствии. А те хотели его ограбить! Не на того напали!
Запорожец2019-07-12 14:02:20
Да сколько можно его пиарить . что значит первый работает на ОГА .нахрен он Запорожцам нужен. он показал себя .что о нем никто хорошо не вспомнит.
Виталька2019-07-12 13:03:51
Ни как не нажрется боров хренов, все ему мало! Всю жизнь свою поганенькую ни черта не делал, штаны протирал да воровал, а теперь еще и пенсию вырвал у державы. На нары ушлепка!