USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізькі спортсмени завоювали золоті медалі на чемпіонаті світу з ушу - ФОТО

Запорізькі спортсмени завоювали золоті медалі на чемпіонаті світу з ушу - ФОТО

Запорізькі спортсмени повернулися переможцями з чемпіонату світу серед дорослих, юніорів та юнаків з традиційного ушу. З цієї нагоди відбулася пресс- конференція в облдержадміністрації за участю золотого призера Олександра Тютюнника і тренера Наталії Храмової.

Запорізькі ушуїсти отримали всього п’ять медалей на чемпіонаті світу в Китаї, з яких одна золота, одна срібна і три бронзові.

– З 14 по 18 червня 2019 року в провінції Сичуань біля підніжжя гори Емейшань відбувся VIII чемпіонат світу з традиційного ушу. У цих змаганнях взяли участь близько 3000 спортсменів з 50 країн світу, серед яких були і представники України. До складу збірної команди увійшли 26 ушуїстів. З них троє представників нашої області. Це Олександр Тютюнник, Олександра Березіна і Кирило Мухін, – повідомила директор департаменту спорту і молоді Наталія Власова.

У перший день чемпіонату Кирило Мухін змагався в розділі традиційної зброї – шаолинь дао (шабля храму Шаолінь). Разом з ним в категорії змагалися 17 спортсменів. Кирило отримав бронзу. У той же день Олександра Березіна повторила досягнення свого колеги по команді і здобула бронзову нагороду в розділі «Традиційний кулак».

На наступний день Олександра Березіна продемонструвала мистецтво володіння парними шаблями (шуан дао). Яскравий виступ дозволив Олександру посісти друге місце серед 18 кращих суперниць в розділі «Традиційна зброя».

У стилі «Ча цюань» (традиційний кулак) Кирило Мухін повторив своє досягнення і зміг посісти третє місце.

В останній день змагань Олександр Тютюнник, який також демонстрував стиль «Ча цюань», зміг завоювати бажану нагороду Всесвітнього форуму з ушу – золоту медаль. Серед 15 кращих атлетів світу Олександр з великим відривом зміг посісти перше місце.

– Збірна команда України з ушу отримала 14 золотих нагород, що є найкращим результатом за всю історію цього виду спорту в нашій країні, – підсумувала Наталія Власова.

Спортсменам вручили грамоти облдержадміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток спорту та популяризацію цього виду спорту, передає прес-служба ОДА.

Нагадаємо, що запорізька федерація ушу сьогодні є однією з найсильніших команд України з ушу. Обласна федерація налічує 30 тренерів, в тому числі троє заслужених тренерів України та близько 1000 вихованців. Серед них шість майстрів спорту України міжнародного класу, 10 майстрів спорту України та 15 кандидатів у майстри спорту України. За рейтингом 2014 року, ДЮСШ № 10, на базі якої відкрито відділення ушу, визнана найкращою спортивною школою Запорізької області і другий в Україні.

0