USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізькі пожежники розповіли, чому було складно гасити пожежу на даху будівлі, – ФОТО

Запорізькі пожежники розповіли, чому було складно гасити пожежу на даху будівлі, – ФОТО

У Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу, яка виникла на даху багатоповерхового будинку.

Про це повідомляють у обласному управлінні ДСНС.

Як вже повідомляв «Перший Запорізький», вчора ввечері почалася пожежа у багатоповерховому будинку на вулиці Сержанта Медвєдєва у Дніпровському районі міста.

До приїзду підрозділів ДСНС жителі самостійно покинули свої оселі.

Прибувши на місце події, рятувальники встановили, що горить дах та перекриття чотирьохповерхового житлового будинку на загальній площі 450 квадратних метрів.

Складність гасіння полягала в тому, що вогонь швидко поширювався, тому що дах знаходився в стадії ремонту і напередодні там заготовили у великій кількості будівельні матеріали, в тому числі й легкозаймисті.

Гасіння пожежі відбувалося у двох напрямках: перший – ліквідація загоряння на даху, де було залучено 7 пожежних стволів, з них 2 лафетні; другий – захист квартир на четвертому поверсі, де було залучено 4 пожежні стволи.

Завдяки правильно обраному вирішальному напрямку вдалося не допустити поширення полум’я на житлові приміщення і максимально мінімізувати наслідки пожежі. Жодна квартира не постраждала від вогню.

На місці події працювали 60 бійців ДСНС та 15 одиниць основної і спеціальної техніки.

О 23:35 вогнеборці локалізували пожежу, а о 23:55 – повністю її ліквідували.

На місці працював штаб з ліквідації наслідків надзвичайної події на чолі з головою Запорізької ОДА Олександром Старухом, до складу якого увійшли представники місцевих органів виконавчої влади.

У супроводі співробітників ДСНС та Поліції жителям дали доступ до помешкань, де вони змогли зібрати необхідні речі у своїх оселях. Мешканців тимчасово розмістили у гуртожитку педагогічного коледжу. Наразі правоохоронними органами організована охорона місця пожежі.

Для підвозу води на гасіння залучили водовозки КП «Елуаш». Жертв та постраждалих серед жителів будинку немає. Причина пожежі встановлюється. За фактом події відповідними органами проводиться розслідування.

На запорізькому курорті гідроскутер влетів у «банан»: постраждали чотири людини


Читайте также:

У Запорізькій області п’яний водій на смерть збив 28-річну жінку, – ФОТО

Пoлучaйте нoвoсти быстрее с пoмoщью нaшегo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Пoдписывaйтесь нa «Первый Зaпoрoжский» в Instagram!

4

Никита2021-08-04 06:18:11
Ни одна квартира не пострадала от огня - вы неплохо врёте, вот только ни одной квартире дома не позавидуешь. Я был в одной из квартир на верхнем этаже - потолков нет, повсюду вода, естественно и соседей снизу топит.
Ольга2021-08-03 23:26:33
Уважаемые сотрудники 1го Запорожского, неужели так трудно писать информацию без ошибок? Вы ведь не безграмотные, проверяйте пожалуйста текст перед публикацией.
Лина2021-08-03 09:27:09
Что за ложь! Ни одна квартира не пострадала от огня?!!! Вы это серьезно?
Старик2021-08-03 08:13:38
Старух подсижывает Лепского, значит чувствует что-то! А может губеру уже и заняться больше нечем?!