USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізькі підприємства сплатили понад 170 мільйонів гривень екоподатку

Запорізькі підприємства сплатили понад 170 мільйонів гривень екоподатку

З початку року промисловці Запорізького регіону перерахували до бюджетів усіх рівнів 171,3 мільйона гривень. Про це повідомили в прес-службі обласної податкової.

Керівник ДФС в Запорізькій області Валерій Манько зазначив, що в цьому році надходження від екоподатку зросли на 26 мільйонів гривень. Із загальної суми в державну скарбницю направлено 85 мільйонів гривень, що на 30% більше, ніж в минулому році. До місцевих бюджетів відправили відповідно понад 86 мільйонів гривень,

Найбільшими платниками екоподатку традиційно є підприємства з Енергодара, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів (142 мільйони), Вільнянського, Запорізького і Новомиколаївського районів (10,8 мільйона), Запоріжжя (10,4 мільйона), Бердянськ, Бердянського і Приморського районів (2 мільйона), Мелітополь, Мелітопольський і Веселовського районів (1,8 мільйона), Пологівського, Більмацького і Розівського районів (1,8 мільйона).

Нагадаємо, що екофонд формується за рахунок екологічного податку, який сплачують суб’єкти господарювання за заподіяну довкіллю шкоду. Податок сплачується за забруднення водного і повітряного басейну, а також викид відходів. У Запорізькій області всього налічується понад 2,4 тисячі платників екоподатку, які оплачують суми відповідно до типу забруднення встановленої ціни за одну тонну.

0